100%-os tiltási aránya van a Megtorlás nyilának az LPL-ben

100%-os tiltási aránya van a Megtorlás nyilának az LPL-ben

Jelenleg nincs még egy olyan hős, akit annyira szeretne a profik banhammerje, mint Varus.

Már 131 mérkőzést lejátszottak a kínai topligában, de csak egyetlen hős mondhatja el magáról, hogy mindegyik alkalommal kitiltásra került a pick/ban fázis során. A Megtorlás nyila, azaz Varus jelenleg annyira erősnek számít a kompetitív mezőnyben, hogy a játékosok inkább megszabadulnak tőle, minthogy átengedjék az ellenfél csapatának.

A kínai gyakorlat egyébként nem egyedi, gyakorlatilag az összes LoL bajnokságban fokozott figyelmet szentelnek a csapatok Varusnak, bár így is vannak olyan edzők, akik felkészítették játékosaikat a long range ADC ellen. Elég csak a MAD Lionsre gondolni, akik Senna + Wukong bot lane-nel keserítik meg az ellenfeleik életét, miközben eszük ágában sincs kitiltani Varust. 

A hős ereje abban rejlik, hogy képes nagy távolságból farmolni és poke-olni, valamint több build is működik rajta. Ha nem szeretne részt venni közvetlenül a harcokban, akkor a lethalitys buildnél nincs jobb választás, ha el kell porlasztani a tankokat, akkor jöhet a Blade of the Ruined King, Guinsoo Rageblade és a Runaan's Hurricane. Bár menekülési képessége nincs és kezdeményezni is csak az ultival tud, ettől függetlenül a benne rejlő sebzés, valamint a gyógyítás csökkentése együtt elegendő ahhoz, hogy rettegjenek tőle.

Természetesen ezek a fejlemények és trendek a Riot fülébe is eljutottak, ezért a fejlesztők már gőzerővel azon dolgoznak, hogy megtalálják az egyensúlyt, ami kisebb-nagyobb mértékben újításokat emelhet be a megszokott tiltások közé. A tervek alapján Piercing Arrow és a Hail of Arrows is gyengül a 10.14-es LoL frissítésben, de még jövő szerdáig várni kell, hogy az éles szervereken is életbe lépjenek ezek a változtatások.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!