Bizonyos módon megváltozik az előnyszabály rendszere a FIFA21-ben

Bizonyos módon megváltozik az előnyszabály rendszere a FIFA21-ben

Ha minden igaz lesz legalább egy valódi játékvezető a FIFA21-ben, és a szemfülesek, most az előnyszabály kapcsán is észrevettek egy nagy újítást.

Úgy tűnik több részében is alaposan megváltoztatná az eddig ismert játékmenetet a FIFA21-ben az EA Sports. Az egyik mechanika, amivel a játékosok nem nagyon tudnak mit kezdeni az a szabálytalankodás, és azon belül is az előnyszabály. Mindenkiben előbb utóbb legalább egyszer előjön az az érzés, hogy a játékvezető direkt ellene van, és csak olyan döntést hoz, amivel hátrányos helyzetbe hozza őt. Egy tévesen vagy fura helyzetben megítélt büntető láttán az ember csak legyint (jobb esetben, rosszabb esetben lehet nézelődni a neten új kontroller után), netán egy felrúgást követően elmarad a sípszó és nem kap valaki szabadrúgást. Szóval van bőven több része is a játékvezetésnek, ami néha igen furcsán működik.

Most úgy tűnik a FIFA21-ben picivel több lehetősége és ráhatása lesz a játékosoknak egy-egy szituációra. A legélesebb szeműek bizony kiszúrtak egy újítást a legutóbbi gameplay bemutatóban, hiszen a jobb felső sarokban megjelenik egy opció, ami a szabálytalansággal kapcsolatos. A Manchester City és a Liverpool béta mérkőzése alatt adta ki a játék, és az L2 plusz az R2 lenyomásával különböző események láncolata történhet meg. Egyelőre csak találgatás folyik, hogy mit takar ez a dolog, de egyesek szerint többször is a játékosra bízza majd a játék a döntést, elfogadja az előnyszabályt vagy inkább vállalja a szabálytalanság következményeit. Ez akár nagyban megváltoztathatja a mérkőzések kimenetelét, de az is lehet, hogy nem lesz különösebb jelentősége, kivéve egy-két esetet. Néhány esetben tényleg megmagyarázhatatlan, hogy miért nem ad előnyszabályt az AI, és a fordítottja is igaz, mivel a játékosnak jobban jönne, ha rögzített szituációból folytathatná a támadást vagy építkezést. Egy-egy jó helyről elvégzett pontrúgás bizony akár a találkozót is eldöntheti, így sokan izgatottan várják mire lesz jó ez az újítás.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!