Kínában 113 millió dollárért vették meg a League of Legends közvetítési jogait

Kínában 113 millió dollárért vették meg a League of Legends közvetítési jogait

A kínai Bilibili nyerte meg a jogokat a következő három évre. Az tuti, hogy nem adták olcsón.

Még 2019 év végén jött egy pletyka, hogy a kínai Bilibili cég tárgyalásba kezdett a Riot munkatársaival és a tárgy a nemzetközi LoL versenyek közvetítése volt. Akkor, arról szóltak a hírek, hogy a streamer tevékenységgel foglalkozó cég egy igencsak kedvező ajánlatot tett és sokan már úgy adtak erről hírt, hogy az üzletet nyélbe ütötték, habár se a Riot, se a Bilibili nem erősítette ezt meg hivatalosan, mostanáig. 

Ma reggel érkezett a bejelentés, miszerint a Riot Games és a Bilibili exkluzív szerződést kötött három évre. Ezek szerint, a Worlds, az MSI és az All-Stars nemzetközi LoL események közvetítési jogai az előbb említett kínai céghez kerülnek. Azaz, hiába van nagyon sok olyan csatorna, ami az ázsiai országban eddig közvetített, mostantól csak a Bilibili adhatja legnagyobb megmérettetéseket. A hírek szerint az alku 113 millió dollárról szól, ami szektor szempontból hatalmas összeg. Ahogy a fentebbi tweetben Slasher is kiemeli, ehhez képest a Blizzard OWL megegyezések aprópénznek tűnnek. 

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy stratégiai kapcsolatra léphettünk a Riot Games csapatával. Az utóbbi egy évtizedben láthattuk, hogy az e-sport egy niche iparágból olyan mainstream médiatermékké vált, ami az egyik legnépszerűbb a fiatal kínai lakosság körében." - mondta Carly Lee a Bilibili ügyvezető igazgatója.

Első pillantásra az alku nem tűnik túl vonzónak, hiszen ez csak pár nemzetközi esemény. Igaz ugyan, hogy talán a legnézettebb műsorok, ha e-sportról van szó, de a 113 millió dollár ezért picit soknak tűnik. Viszont a a fentebb említetteken kívül még tovább pörög majd az LPL közvetítés és a megegyezés során a két cég közösen több dokumentumfilmet is legyárt majd és ez is exkluzívan a Bilibili tulajdona lesz. Azt még egyelőre senki nem tudja, hogy az idei Worlds offline megrendezésre kerül-e, ami persze azért lenne érdekes, mert idén Sanghaj adna otthont a bajnokságnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!