Hirdetés

LoL: Hamarosan kevesebb LP-t bukhattok vereség esetén

A Riot újítására rengeteg rajongó várt már.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League CSGO S12

CSGO - ESL Pro League S12 - G2 vs. OG

Hirdetés

Bizonyára veletek is többször előfordult már olyan alkalom, hogy valamilyen okból kifolyólag a mérkőzés vége előtt kellett kilépnetek a League of Legendsből. Ezekben az esetekben a csapattársaitok 4v5-ben kellett harcoljanak, ami általában garancia a vereségre. Ezen a helyzeten szeretne változtatni a Riot Games azzal, hogy kevesebb LP-t von le azoktól, akiknek AFK csapattársak nehezítik meg a dolgukat a ranked meccseken.

Ez csak az egyik újítás, amin dolgozik a Riot, alapjaiban szeretnék átdolgozni a jelenlegi rendszert, ami az AFK-ok helyzetét kezeli.

 • Általános cél: Megelőzés, hogy valaki szándékosan, többször AFK-oljon
 • Első körben az elrettentésre és a meggátolásra van szükség, hogy kevesebb Fountainben malmozó csapattárs kerüljön a meccsekbe
 • Ha mégis megtörténik a szándékos AFK-olás, akkor először csak enyhén kell szankcionálni az elkövetőt
 • Korai feladás lehetősége bekerülhet a játékba, ha egy AFK-ot érzékel a rendszer
 • A már korábban említett LP vesztés mérséklése is egy rövid távú cél
 • A queue megnövekedett idejének pontosítása
 • Már a queue előtt kapnak majd figyelmeztetést azok, akik veszélyeztetettek a korábbi meccsekben elkövetett disconnect és/vagy AFK miatt

Természetesen a fejlesztők folyamatosan várják a visszajelzéseket a játékosoktól. Az AFK-okkal szembeni büntetésrendszer átdolgozása mellett még figyelmet fordít a Riot arra is, hogy a hősválasztási és -tiltási szakasz során kiosztott jelentések is célba érjenek, valamint a reportolók kapjanak jelzést arról, hogy értelme volt ezt a funkciót használniuk. Külön érdemes kiemelni, hogy egy automata rendszer bevezetésén is dolgoznak, amely azt figyelné, hogy a bannolt hősöket akarta-e választani más csapattárs. Ebben az esetben lehet jár majd valamilyen szankció anélkül, hogy a társ ténylegesen reportolta volna az esetet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
10 db hozzászólás
 • Aizen 1 hónapja
  Jól hangzik, a kivitelezésre kíváncsi leszek. Habár az utolsó résznél felmerülnek kérdések, mint például ha valaki figyelmetlenségből bannolja a másik által választani kívánt hőst, vagy ha valaki egy troll picket szed ki stb...
  0 0 Válasz
  • kiskeni 1 hónapja Aizen
   Nem merül itt fel semmiféle kérdés, a potenciálisan oda nem illő pick-ekre egyszerűen nem triggerel be a rendszer és kész. Azért elég jól tudja a Riot is kategorizálni, hogy melyik champ melyik lane-re illik, ez alapján pedig nem nehéz egy listát kialakítani azokról a hősökről, amik adott lane-en off pick-ek és azokra beállítani, hogy ilyenkor elnézőbb legyen a rendszer, ha kirakod az offpick-et. Egyébiránt meg úgy gondolom, hogy nagyon is helyes, végre valami értelmes ötlet. Figyelmetlenségről szó sem lehet, a kliens eléggé "***-biztosan", már-már visítva jelzi, ha olyan champ-et akarnál bannolni amit már kiválasztottak. Azt azért nehéz benézni, na.
   0 0 Válasz
 • karpizol 1 hónapja
  Jó lehet.
  0 0 Válasz
 • Detrix 1 hónapja
  Régóta várok erre, de a bannolásos dolog kétoldalú, ha troll picket bannolsz akkor téged büntetnek, így kicsit finomítani kellesz rajta.
  0 0 Válasz
 • TAZtheSUPerman 1 hónapja
  Ez mind szép és jó , DE én inkább azt várom hogy mikor kicrashel a kliens töltőképernyőn , akkor a rendszer ne adjon leavert és ne vonja le a 15 lp-t.
  0 0 Válasz
 • Koda1010 1 hónapja
  Alapjáraton jó ötlet,de sajnos még mindig nem értik a valós problémát.Ez semmit nem fog megoldani,mert akárki akármit mond,nem azért szar a ranked mert 10 meccsből 1*-2* vki ki afk-ol. A probléma még mindig az,hogy 1 rossz meccs után az emberek kiégnek és random champeket pickelnek ranked meccseken.Kellene egy szabályozás hogy pl 5-6 normal game után pickelhetnéd csak a hőst. A másik a match making balance borzalmas ,a rendszernek minimum néznie kellene a winrate-t .Sokszor már a match making eldönti a végkimenetelt,példákat nem írok aki játszik vagy néz streameket nyilván tudja hogy kb még challenger szinten is botrány a team balance.Ami még hatalmas probléma az elcseszett autofiel ,ettől nagyobb baromságot egy játékba nem láttam még.Gondolom ez is azért van hogy rövidebb legyen a meccskeresés..Sokkal jobb lenne ha eune-t és euwestet összevonnák. Kivennék ezt az autofiel baromságot és nyilván rövidebb lenne a várakozási idő,+ a több aktív játékos miatt könnyebb lenne azonos szintű csapatokat összehozni.Ezek a megoldások mint a flame/afk büntetése csak látszat megoldások,semmi nem fog történni.Ezután nem afk lesz ,hanem folyamatosan rohangálnak majd a torony alá...mert egyébként a troolkodás mai napig nincs büntetve a játékba... Ami szerintem egy kiba...tt vicc.10 éves játékról beszélünk és alap dolgok hiányoznak.De egyébként azt is tudjuk hogy ez soha nem fog megváltozni
  0 1 Válasz
  • Csaptelep 1 hónapja Koda1010
   A riot tudja büntetni ha valaki afk de ha egy játékos veszít egy meccset nem fogja azt mondani neki, hogy akkor most 2 óra szünet, hogy ne intelje le a következő gamet is mert ettől egyes személyek még idegesebbek lesznek.. Másrészt a match makeing próbál azonos mmr játékosokat összedobni, de ez elég nehéz mivel figyelni kell azt is, hogy mindenki oda mehessen ahová akar, ugyan annyi auto fill és premade legyen mind a 2 csapatban úgy, hogy még várakozni se keljen olyan sokat (mivel régebben ezért is sok bejelentés volt), amit még magasabb szinten még nehezebb kivitelezni mert ott játékosokból is sokkal kevesebb van. Az pedig, hogy összevonják a két szervert hatalmas ping problémákhoz vezetne amit még sajnos nem tudnak megoldani.
   0 0 Válasz
 • Sythegore 1 hónapja
  Kenjék a hajukra az lp-t... Azt kellene megoldaniuk, hogy nem agyhalott retardáltakkal dobja össze a promó meccseket a rendszerük! Értem, hogy most már (10 év után!) nem lesznek promó meccsek, de ez részemről már rég késő, mert felhagytam a rangsorolt meccsekkel...
  0 0 Válasz
 • hi_im_lobotomy 1 hónapja
  'Már a queue előtt kapnak majd figyelmeztetést azok, akik veszélyeztetettek a korábbi meccsekben elkövetett disconnect és/vagy AFK miatt' - 10 év alatt az első valóban értelmes ötlet a RIOT-tól ebben a témában.
  0 0 Válasz
 • Detrix 1 hónapja
  Amit hiányolok az az autofill miatti lp vesztés, mert vagy hozod amivel tudsz játszani és trollpick vagy hozol valamit ami odaillik mikor azt sem tudod, hogy mit csinál, mert bocs hogy egy mid/top main nem tud supportot játszani vagy egyáltalán nincs support karaktere.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés