LoL: Két támogató is megfér egy ösvényen, próbáld ki az új bot lane metát

LoL: Két támogató is megfér egy ösvényen, próbáld ki az új bot lane metát

Végtelen mennyiségű pajzs és kifarmolt arany is hozzátartozik a két hős párosához.

Aki kicsit is behatóbban követi a profi League of Legends világát, vagy csak sokat nézi a magyar LEC közvetítéseket, annak nem okozhat meghökkenést, hogy Sona és Lux párosa meghódította az alsó ösvényt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez most a meta legjobb bot lane duója, de a meglepetés ereje mindenképp az ő oldalukon áll. De miért működik ez a duó és milyen rúnákat érdemes pickelni, valamint tárgyakat kell vásárolni a két támogató karakterre? 

Először is fontos kiemelni, hogy mindkét hős jelentős mennyiségű pajzzsal rendelkezik, amit önmagára és a társakra is képes felpakolni. Ehhez még hozzáadódik, hogy a 10.12-es patchben átalakították, azaz kicsit erősítették a Guardian rúnát, amit akár Luxra és Sonára is lehet pickelni. Emellett a támogató tárgy erősítés is jót tett a két leányzónak, sokkal gyakrabban tudják használni a képességeiket az extra mana visszatöltésnek köszönhetően.

Adott tehát egy dupla Spellthief's Edge és dupla Guardian két pajzsot szóró karakteren. A legnehezebb talán arra figyelni, hogy a farmolással ne legyenek problémák. A támogató tárgyból és a minionokból úgy lehet a legtöbb aranyra szert tenni, hogy ha a két hős felváltva üti le a minionokat. Átlagosan percenként három creepet kell elhoznia Luxnak és Sonának is, hogy megszerezzék a maximális goldot. Mindeközben az ellenséges hősök piszkálása is feladatuk, mivel a support itemet eképpen lehet a leggyorsabban fejleszteni. 

A MAD Lionsból Carzzy és Kaiser már az LEC-ben is bemutatta, hogy igenis működik a Sona + Lux duó, a 10.16-os patch érkezéséig valószínűleg számíthatsz ezekre a pickekre. Tárgyakat illetően Sona az AP carry stílust, Lux az AP supportot képviseli. Sonában rejtőzik a nagyobb sebzés, ezért neki ajánlott vásárolni a full AP-s tárgyakat, az Ardentet inkább Luxra kell buildeni. Csodát nem, de izgalmas mérkőzéseket mindenképp lehet várni a különleges alsó ösvényes párostól, ha van lehetőséged mindenképp próbáld ki, amíg még a meta is kedvezően alakul.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru TV adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!