Több ízben is megváltozik a Custom Tactics a FIFA21-ben

Több ízben is megváltozik a Custom Tactics a FIFA21-ben

Az EA Sport az ígérte, hogy komplett felújítást végez az egyénileg beállítható taktikák rendszerében.

Ez egy olyan fejlesztés igazából, amelyet már a FIFA20-ban is folyamatosan jeleztek a játékosok, de a mostani részben már nem igazán módosíttotak semmit ezen a téren. Ez némi csalódottságot váltott ki a közösségből, viszont most egy kérdezz-felelek révén kiderült, hogy az EA jó néhány dolgot megváltoztat a következő epizódban. A Custom Tactics egy nagyon fontos része a játékosok stratégiáinak, illetve ezzel is tudnak reagálni az ellenfelük játákára. Éppen ezért például a Drop Back kevésbé lesz hatékony, tehát nerfelni fogják ezt az opciót. Sokan abban reménykednek, hogy nagy változásokról lesz szó, és az EA visszatér az alapokhoz, már ami a játékmenetet illeti.

Volt egy Q&A Twitteren, amiben nem voltak rest rákérdezni erre a rajongók, illetve a védelem mélységére és a beállítások működésére is kitértek. A legjobb, hogy elég bíztató válasz érkezett:

"Nagyon sok időt töltöttunk azzal, hogy finomhangoljuk ezeket a taktikákat, mint például a Drop Back, így friss élményt adhatunk ezzel a FIFA21-ben. Tovább jó néhány újfajta viselkedés is megjelenik a játékban."

A hosszú leírásban, amit már pár nappal közzétett az EA, már olvasható volt, hogy a Quick Tactics is megváltozik. A visszajelzéseket figyelembe véve dolgoztak az ügyön, mivel feltűnő volt, hogy időnként a játékosok irreális módon tudták húzni az időt, így a másik félnek nagyon nehéz dolga volt visszaszerezni a labdát.

Emellett megújították a Team Press Quick Tactic-ot is, így senki nem fogja tudni folyamatosan nyomás alá helyezni az ellenfelét. Egy ideiglenes Auto Press viselkedés kapcsolható be, amivel automatikusan letámadnak a labdarúgók, azonban ezen lesz egy újratöltődési idő, így nem lehet egyfolytában ezt alkalmazni egy meccs alatt. Egyelőre ezt akció közben nem lehetett látni, így nem tudni, hogy pontosan mit takar majd élesben, de az biztos, hoyg sokkal élhetőbb helyzetet teremtenek majd ezzel, főleg a kiélezett összecsapásokban a fejlesztők.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!