Hogyan működik majd a FIFA21-ben a cross-platform? Az EA válaszolt

Több fronton is kiderült mire lehet számítani cross-platform téren.

Az EA SPORTS természetesen nem akarja kihagyni a next-gen megjelenést, így egy még királyabb részre lehet számítani, valamint az új konzolok esetében egyre sűrűbben merül fel a cross-play lehetősége. Most kiderült, hogy egyelőre nem tervezik összekötni a két platformot a játékosok szemszögéből.

Minden évben képes a kiadó lázban tartani a rajongókat az új FIFA résszel, bármilyenre is sikeredett az előző, és hiába kapott sok negatív értékelést a 20, a 21 megjelenését mára már nagyon sokan várják. Már csak azért is különleges lesz, mert az új generációs konzolokra is megjelenik az alkotás, így egy kicsit más lesz ez az év megint. A FIFA21 az eddigi esztendőktől eltérően nem az ősz első hónapjában, hanem október 9-én jelenik meg Xbox One-ra és PS4-re, de az új Xbox és PS masinákra egyelőre nincs pontos dátum. Néhány kérdés azonban még ezek után is foglalkoztatta a rajongókat, és nem voltak restek feltenni az EA-nek, akik szerencsére válaszoltak is rájuk.

Természetesen leginkább az Ultimate Team kapcsán érdeklődtek a játékosok.

Lehet még játszani PS4-en, miután a fiókot átvitte valaki PS5-re?

"Természetesen igen, csak nem egy időben."

Egyébként ez valószínűleg Xbox esetén is így van.

A Transfer Market azonos platformon egy és ugyanaz lesz?

"Ha például kirakok egy lapot PS4-en, azt valaki meg tudja vásárolni PS5-ön?

Igen."

Arról viszont nem esett szó, hogy ez az árakat milyen módon érinti majd, de nem csodálkoznánk, ha lenne azért befolyása valamilyen formában a piacra a két next-gen konzol.

Co-Op használható FUT-ban, ha az egyik játékos az új, míg a másik a régi konzollal rendelkezik?

"Nem lehet majd játszani PS5-ről PS4-es játékossal, és a két külön platformon (Xbox és PS) sem működik majd a cross-play. A FUT-ban történt előrehaladást - fiókot - PS4-ről és Xbox One-ról viszont át lehet vinni a következő generációs masinákra."

Tehát összességében azt lehet mondani, hogy lesz közös pont a konzolok között, viszont a játékot illetően el kell felejteni a cross-playt, csak ugyanolyan konzollal rendelkező játékosok tudnak majd egymás ellen meccselni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!