Végre egy jó focis játék lett? Megjöttek a FIFA21 zárt béta vélemények!

Végre egy jó focis játék lett? Megjöttek a FIFA21 zárt béta vélemények!

Sokan a szerencsések közül, akik kipróbálhatták a bétát, leírták és megosztották gondolataikat a játékmenetről, a karrier módról és en block a FIFA21-ről.

A Battlefield és a Call of Duty sorozaton kívül talán a FIFA az egyetlen olyan játék, amit évenként amolyan Messiásként várnak a játékosok. "Na majd ebben az esztendőben király lesz", hangzik el sokak szájából, az ellentábor pedig szimplán legyint, mondván az életben többet nem vásárol az EA-től futball "szimulátor" szoftvert. A kíváncsiság azonban nagy úr, és mivel egyelőre a FIFA-sorozat a sportjátékok zászlóshajója és a sportág elsőszámú videójátéka, így nehéz lenne kihagyni a repertoárból, ha az ember labdarúgásra vágyik kontrollerrel a kezében.

A FIFA21-ről egyelőre nehéz bővebben nyilatkozni, és csak a kiadó által bemutatott információk alapján lehetett következtetéseket levonni. A trailerek alapján fejlődik a grafika, a játékmenet és mindegyik mód kap valamilyen pluszt. A zárt béta elindításával azonban jó néhány embernek sikerült már kipróbálnia az új epizódot, és bár az elmondások alapján a fejlesztők odafigyelnek a visszajelzésekre, nem biztos, hogy a 2 hónap múlva megjelenő alkotás alapjaiban változna meg a startra. A tesztelők közül szerencsére akadtak jó páran, akik nem rejtették véka alá tapasztalataikat, így ebből szemezgetve próbáljátok leszűrni a tanulságot, de azért messzemenő következtetést ezekből sem szabad levonni.

Először is kezdjük azzal, hogy ikonikus bevonuló zenék lesznek a játékban, ezzel még élethűbb körítést adhatnak a meccseknek:

A következő téma, amiről többen beszámoltak, az a fejelés. Nem a Zidane féle manőverre kell gondolni, hanem a kapu előtti veszélyt teremtő helyzetekről. Többen is arról nyilatkoztak, hogy idén végre elég kiegyensúlyozott lett ez a része a játéknak, nem túl erős, de nem is gyenge, ha levegőből igyekezne gólt szerezni az ember. Kell némi gyakorlás hozzá, de utána már bizony hasznos fegyvere lehet egy játékosnak, de nem kell azt várni, hogy minden második bólintás a hálóban landol, ami mindenképpen egy nagy pozitívum. Emellett van egy beállítás, amely lehetővé teszi a Manual Heading opciót, így még inkább a játékoson múlik az irány és a fejelés erőssége is.

De nézzünk meg néhány konkrét véleményt:

"A FIFA21 végre olyan, mint amilyennek a FIFA20-nak lennie kellett volna. A mostani játék szinte minden problémáját orvosolták, eltűntek a dragback gólok, a labdavezetés és a szerelés is jobb lett. A fizika és a játékosok ütközése is élethűbb. A szélsők futnak a labdáért, így a ping-pong ívelgetéseknek a hatása megszűnt. Sokkal jobban élvezem, mint a 20-at."

"Azt gondolom, hogy összességében jó a játék. A FIFA20-nál mindenképpen jobb. Nagyon bejönnek az új skill moves-ok, de az új agilis cselezés szerintem túl erős. Ha valaki többet gyakorol, mint az átlag, szinte nem lehet majd elvenni tőle a labdát. Ez az egyetlen része nem tetszik eddig."

"A gameplay rendben van, bár a cselezés és a mozgás talán kevésbé egyenletes és sima, mint a FIFA20-ban, az AI és a pozícionálás viszont határozottan jobb."

"Néhány órája már játszom vele, de nagyon felcsesz, hogyha menedzser vagyok a játékosok állandóan sírnak, ha esetleg másik posztra rakom, mint amin eredetileg játszik. A játékmenet sem olyan folytonos, mint azt vártam, persze tudom ez még csak béta, de akkor is."

"Rengeteg sárga lapot oszt ki a bíró, túl sokat. A játékmenet sem olyan sima, mint kellene, a kontrasztot pedig meg kéne változtatniuk, néha alig láttam a játékosom."

"A fejelés sokkal királyabb, mint a korábbi részekben, viszont az ütközések borzasztóak, valamit kezdhetnének a fizikával."

"A gameplay szerintem nagyon sokat fejlődött a FIFA20-hoz képest. A mesterséges intelligencia sokkal jobb lett, szóval nekem eddig tetszik. Az új kölcsönvételi vagy megvásárlós egyezkedés is remek része a játéknak."

"Már nagyon régóta FIFA-zom, és meg kell valljam talán most lett a legsimább a játékmenet, és a passzok is nagyon ott vannak."

Egy biztos, ha nem sikerült a zárt bétába bejutni, akkor marad a Demo vagy az október 9-i megjelenés.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!