Egy animáció glitch miatt néha képtelenek védeni a kapusok

Egy animáció glitch miatt néha képtelenek védeni a kapusok

A kapusok modellezése nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, de az ilyesfajta hibákat illene kijavítani egy játékban.

A FIFA20 nem a legtökéletesebb játék, és akkor még finoman fogalmaztam. Ennek ellenére lehet szeretni és élvezni, kivéve mikor egy programhiba tönkreteszi ezt az érzést. Évről-évre a kapusok mozgása és intelligenciája beszédtémát szolgáltat mind a fejlesztőknél, mind a közösségnél. Egyelőre nem sikerült még úgy eltalálni az EA-nél a beállításokat, hogy minden klappoljon. Most pedig felfedeztek egy glitchet, ami sajnos azt eredményezi, hogy egyes helyekről nem tudja védeni a lövéseket a hálóőr, azonban arról nincs információ, mely pontjait jelenti ez a pályának. Ami még szomorúbb, teljesen mindegy, hogy melyik kapus őrzi a hálót, egyszerűen ez időnként megakadályozhatatlan dolog. Néhányan azt feltételezték, ebben bizony szintén a script a ludas, de ennek létezését hivatalosan, százszázalékig még nem sikerült bizonyítani.

Probably one of the most annoying things about the game all year - GK avoiding shots like they're bullets at the 90th minute. from r/FIFA

A lényege a problémának, hogy nem szabadna ilyesminek nagyon megtörténnie egy meccsben. Általában az utolsó 5 percre jellemzőek ezek a pillanatok, amikor a kapus nem mozog vagy nyúl a labda felé, hanem életidegen módon szimplán egy helyben "vetődik". A felvételen jól látszik, hogy bőven lenne rá módja, hogy elérje a labdát, azonban mintha megakadna a folyamat és inkább elkerülné a kontaktot. Gyakorlatilag alaphelyzetbe áll vissza és úgy mutatja be a vetődést az AI. Bár nagyon nehéz valósághűen leprogramozni az ilyesfajta mozgást, mégis azt lehet mondani, hogy egy több, mint 2 évtizedes szoftvernél már azért jóval előrébb kéne járnia a fejlesztőknek az ilyen "apróságok" terén, hiszen ezek összecsapásokat eldöntő szituációk, ráadásul az elszenvedő félnek alig van ráhatása, így nagyon frusztráló tud lenni egy ilyen módon bekapott gól, pláne az utolsó pillanatokban. Reméljük a FIFA21-ben ezt javítják és jobb lesz a kapusok teljesítménye.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!