Drámai büntetőpárbaj után dőlt el a MEF Omen FIFA20 Kupa PS4 döntője!

Drámai büntetőpárbaj után dőlt el a MEF Omen FIFA20 Kupa PS4 döntője!

Az MTK e-sportolója meghívottként érkezett, és végül veretlenül nyerte meg a Puskás Arénában tartott Tippmix Pro Magyar E-sport Fesztivál keretein belül lebonyolított Omen by HP FIFA20 PS4 Kupát Majorosi Krisztián egy nem akármilyen tizenegyespárbaj végén.

Az egyik legnagyobb esélyes, JordanBeast15 mérkőzésével kezdődött meg a Tippmix Pro Magyar E-sport Fesztiválon megrendezett Omen by HP FIFA20 Kupa PS4-en. A Puskás Arénában összegyűlt 6 játékos közül négyen selejtező útján, ketten pedig a HUNESZ FIFA Masters döntőjében való részvétel következtében lehetett ott a versenyen. Beni egy viszonylag magabiztos győzelmet aratott Brochris ellen, hiszen 3:1-re sikerült győznie, azonban után az MTK e-sportolója, chris_maj az útját állta. Nagyon szoros mérkőzést játszottak, és sokáig 1:1-re állt a két fél, mikor is a védelmi hibát elkövető Benit mattolta ellenfele a tizenhatoson belül, és így a fordítás is összejött neki. Krisz 2:1-es sikert aratott és ezzel alsóágra küldte a játékosok által az egyik legerősebbnek megszavazott ijfút. Ez a vereség olyannyira nagy hatással volt az eSport Szombathely játékosára, hogy a következő találkozón sem tudott ebből felocsúdni, és az első körben Gerikétől csak hosszabbításban - frenetikus 4:4-et követően - 5:4-es vereséget szenvedő HorváthG-től is kikapott, így búcsúzott a rendezvénytől. Felsőágon Gerike, a TrollFoci-Hálószaggató frissen igazolt játékosa az MTK másik, szintén nem régi szerzeményét, tooFrez-t intézte el sima 2:0-ával.

Ezt követően a felső-ági döntőben került össze a két eddigi legjobb játékos, Gerike és Chris_Maj. Az első párharc egy nagyon sima 4:0-ás győzelmet hozott Krisznek, majd a második meccsen már nagyon szoros küzdelem alakult ki, és a végén csak 2:1-gyel dőlt el a továbbjutás sorsa. Ez idő alatt HorváthG-nek sikerült elintéznie Brochrist, és ezzel biztosította a helyét a legjobb 3 között, és egy nagyszerű revansra kapott lehetőséget. Az első találkozón igazából élt is vele, hiszen, bár csak egy egyetlen gólt lőve, megverte és győzelemmel indította az alsóági fináléban nagy riválisa ellen. Ezt követően viszont megtáltosodott Gerike és kétszer is három gólig jutott, amivel előbb egyenlített, majd a fordítást és a nagy döntőben való részvételt is kiharcolta.

Az utolsó, mindent eldöntő mérkőzés szintén egy visszavágásra adott lehetőséget, de Gerike sem tudott élni a lehetőséggel, de ettől függetlenül nagy csatára késztette Kriszt. Már az első mérkőzés is nagyon szorosra sikeredett, és csak 2:1-es vereséget szenvedett, ráadásul, ha hamarabb jött volna a szépítés, akkor talán az egyenlítés is összejöhetett volna. Amire sor is került, viszont már csak a második mérkőzésen. Ráadásul ott nem is neki kellett menni az eredmény után, hisz nagyszerű játékkal kétszer is betalált, amire csak komoly erőfeszítések árán tudott válaszolni Krisz. Viszont sikerült neki mindkét alkalommal kiegyenlíteni az állást, és ez egészen a 120. percig húzódott, míg végül lefújta a játékvezető a "birkózást" és a tizenegyes ponthoz terelte a feleket. Itt Krisz jobban koncentrált és magabiztosabban értékesítette a büntetőket, és bár ő is rontott egyszer, Gerinek két alkalommal sem jött össze a találat, az utolsó párosításnál egy középre lőtt labda döntötte el, hogy az ő nyakába az ezüst, míg az MTK e-sportolója az aranyat és a trófeát viheti haza.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!