LoL: Hamarosan kevesebb LP-t bukhattok vereség esetén

LoL: Hamarosan kevesebb LP-t bukhattok vereség esetén

A Riot újítására rengeteg rajongó várt már.

Bizonyára veletek is többször előfordult már olyan alkalom, hogy valamilyen okból kifolyólag a mérkőzés vége előtt kellett kilépnetek a League of Legendsből. Ezekben az esetekben a csapattársaitok 4v5-ben kellett harcoljanak, ami általában garancia a vereségre. Ezen a helyzeten szeretne változtatni a Riot Games azzal, hogy kevesebb LP-t von le azoktól, akiknek AFK csapattársak nehezítik meg a dolgukat a ranked meccseken.

Ez csak az egyik újítás, amin dolgozik a Riot, alapjaiban szeretnék átdolgozni a jelenlegi rendszert, ami az AFK-ok helyzetét kezeli.

  • Általános cél: Megelőzés, hogy valaki szándékosan, többször AFK-oljon
  • Első körben az elrettentésre és a meggátolásra van szükség, hogy kevesebb Fountainben malmozó csapattárs kerüljön a meccsekbe
  • Ha mégis megtörténik a szándékos AFK-olás, akkor először csak enyhén kell szankcionálni az elkövetőt
  • Korai feladás lehetősége bekerülhet a játékba, ha egy AFK-ot érzékel a rendszer
  • A már korábban említett LP vesztés mérséklése is egy rövid távú cél
  • A queue megnövekedett idejének pontosítása
  • Már a queue előtt kapnak majd figyelmeztetést azok, akik veszélyeztetettek a korábbi meccsekben elkövetett disconnect és/vagy AFK miatt

Természetesen a fejlesztők folyamatosan várják a visszajelzéseket a játékosoktól. Az AFK-okkal szembeni büntetésrendszer átdolgozása mellett még figyelmet fordít a Riot arra is, hogy a hősválasztási és -tiltási szakasz során kiosztott jelentések is célba érjenek, valamint a reportolók kapjanak jelzést arról, hogy értelme volt ezt a funkciót használniuk. Külön érdemes kiemelni, hogy egy automata rendszer bevezetésén is dolgoznak, amely azt figyelné, hogy a bannolt hősöket akarta-e választani más csapattárs. Ebben az esetben lehet jár majd valamilyen szankció anélkül, hogy a társ ténylegesen reportolta volna az esetet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!