LoL: Továbbra is elképesztően népszerű és brutálisan erős az ADC-k új királynője

27 hős kapott frissítést, de úgy tűnik, hogy ez egyelőre nem zavarja a LoL legjobb és legnépszerűbb lövészét.

Nem bízta a véletlenre a Riot Games, amikor a kötelező szabadságolások előtt kidobták a 10.16-os LoL frissítést, amiben nem kevesebb, mint 27 karaktert változtattak kisebb-nagyobb mértékben. A rengeteg buff és nerf alapjaiban változtathatja meg a kompetitív metát a rájátszások, valamint a világbajnokság során, de a Solo Queue-ban egyelőre még nehéz érdemi elmozdulásokat megfigyelni a hősöknél. Továbbra is Caitlyn, a piltoveri seriff uralja az alsó ösvényes metát, annak ellenére, hogy semmit sem módosítottak rajta a legutóbbi patchben.

Jelenleg Caitlyn a legnépszerűbb hős az egész League of Legendsben, sikerült maga mögé utasítania azt az Ezrealt is, akik hónapok óta ebben a kategóriában legyőzhetetlen volt. A harmadik helyre egyébként Ashe ért oda, akit szintén néhány hete kaptak fel az idézők. A mesterlövész puskával lövöldöző bajnok mainjei nemcsak a népszerűségi mutatóknak örülhetnek, hanem a nagyon magas győzelmi arányoknak is. Platinum felett csak Sona és Taric tud jobb számokat felmutatni, mint Caitlyn. Sona bár bevethető Lux mellett "ADC-ként" is, mégiscsak egy támogatóról van szó. Caitlyn esetében nincsen szó flexelhetőségről, egy ízig-vérig ADC-ről van szó, amiben most ő a legjobb.

Utolsó statisztikai adat Caitlyn uralma mellett, az elképesztően magas kitiltási arány. A ban rate elérte a 33,3%-ot, ami azt jelenti, hogy nagyjából minden harmadik meccsen nem lehet pickelni a lövészt. Ennél "jobb" mutatóval csak Yasuo, Zed és Darius rendelkezik, de ebből egyik hős sem egy valódi bot lane-er.

De miért népszerű és erős ennyire Caitlyn?

  • A 10.15-ös LoL patchben kapott +5 mozgási sebességet, valamint +2 kezdő AD-t
  • A farmolásra és late game-re épülő összeállításokban alig van nála jobb ADC
  • Könnyű vele játszani, nincsenek túl nehéz kombók, amikre lehetőséget biztosítanak a képességek
  • Az alaptámadások nagy hatótávolsága miatt könnyű vele farmolni és harassolni
  • Nincs igazán counter választás ellene a bot lane meta pickek között
  • A profi mezőny is gyakran választja, ezért a Solo Queue játékosok körében is elterjedt

Várhatóan a 10.16-os frissítés idővel változtathat ezeken az elképesztő számokon, de addig is nyugodtan pickeljétek ADC szerepben minden alkalommal Caitlynt, nem bánjátok meg.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!