Az egyik legnagyobb FIFA youtuber reformjai sokkal jobbá varázsolnák a játékot

Az egyik legnagyobb FIFA youtuber reformjai sokkal jobbá varázsolnák a játékot

Az egyik legnépszerűbb FIFA-s youtuber, Matthew 'MattHDGamer' Craig egy interjú során osztotta meg gondolatait a FUT Champs és a Team of the Week promoval kapcsolatban, és van néhány ötlete mivel lehet feldobni a játékot.

A mostani résszel egy remek évet tudhat maga mögött az influenszer, hiszen az Ultimate Teamből gyártott tartalmait nagyon szerették a követői. Az úriembert 2.3 millióan követik a közösségi médiában, szóval nagy befolyással bír a FIFA játékosokra. Nem utolsó sorban pedig Liverpool drukker, így talán neki külön örömet okozhat, hogy az EA Sports nem olyan rég exkluzív szerződést kötött a vörösökkel. Természetesen a beszélgetés során már inkább a FIFA21 került a középpontba, hiszen a mostani epizód miatt sokan nagy elvárásokat támasztanak a 21-es számmal ellátott résszel szemben.

Nem csak várja Matt, hanem bizony ötletei is támadtak, amivel minden eddiginél szórakoztatóbb játékot kaphatnának a rajongók. A gameplay tekintetében különösen fontos lesz, hogy ésszerű és fontos módosításokat hajtsanak végre a fejlesztők, mivel a FIFA20-ban egyre több játékos vált frusztrálttá a hónapok múlásával. Természetesen maga a youtuber is azt szeretné, ha minőségi produktum kerülne ki az EA kezei közül.


Bal oldalon látható Matthew, míg jobb oldalon Sadió Mané a Player of the Month díjával

"Eddig nagy hatással van rám az, amit láttam a FIFA21 kapcsán, hiszen az EA úgy tűnik a játékmenetre összpontosít. A gameplay messze a FIFA-sorozat legfontosabb része, így erre kell figyelniük első sorban. Ha jól csinálják, akkor az mindannyiunk számára ragyogó lesz. Ugyanakkor azért nem mondhatom azt, hogy teljesen le lennék taglózva, mivel még nem játszottam a játékot! Ha a játékmenet szórakoztató, akkor az nagyon sokat jelent majd."

A FIFA játékok egyik meghatározó, időnként igazságtalan és stresszes része a Weekend League, hiszen minden egyes hétvégén le kell hozzá játszani 30 mérkőzést, és minél jobb eredmény kell a minél jobb jutalom elérése miatt. Ezeken keresztül még versenyekre is kvalifikálhatják magukat a legjobbak, de itt is csak egy szűk rétegnek van lehetősége résztvennie a versenyeken. Ezt a metódust Matt némileg módosítaná, mert tényleg nagyon frusztráló tud lenni az egész hétvégét rááldozni egy játékra.

"Szeretném, ha a FUT Champions határidejét a hétfő esti órákig kitolnák. A FIFA játékosoknak csak a 11,7 százaléka jutott be a Weekend Leaguere az egész évet figyelembe véve. Az EA feladata is, hogy minél több embert vonjanak bele ebbe a körforgásba, szóval ezen a téren is tenniük kellene a közösségért. Nagyon sok ember dolgozik hétvégén, vagy egyszerűen nincs ideje, hogy három nap alatt 30 meccset letoljon. Ezért lenne jó meghosszabbítani a WL periódusát. Emellett pedig jó lenne ha végre az égető hibák egyszer és mindenkorra eltűnnének, például a no loss glitch. Ha egy játékos csal, azt azonnal bannolniuk kell. Plusz a havi jutalmaknak is vissza kell térniük, mivel nagyon jó mókák voltak a FIFA 17/18-ban."

Ha több idő van a játékra, és kevesebb meccset kell ilyen rövid idő alatt teljesíteni, akkor az nagyon jó hatással van a versenyszférára is, és több embernek lesz elérhető a legmagasabb szint. Azonban az EA 2020. augusztusáig nem jelentett be ezen a téren semmilyen módosítást, így aligha lesz másik formátuma a WL-nek.

A másik kritika, amely a közösség körében beszédtémát szolgáltat, az az elmúlt évben bemutatott Ultimate Team promócióinak száma. Idén szinte tonnaszámra öntötték a speciális lapokat a játékba, és jó néhány kártya már ideje korán brutális boostokat kapott, a nyárra pedig szinte már nem volt értelme az újakat beszerezni.

A FUT jelentősen hozzájárul a FIFA sorozat pénzügyi sikeréhez, tehát az is valószínűtlen, hogy hamarosan csökkenteni fogják a promók mennyiségét. Végülis mivel a casual játékosok és a tartalomgyártók egyaránt napi rendszerességgel lépnek be a fiókjukba, így tulajdonképpen van igény az új tartalmakra, és a fejlesztőkre is nyomás helyezedik ezek leszállítását illetően. Mattnek azonban újabb ötlete támadt, hogyan lehetne megújítani ezt a rendszert.

"Azt hiszem, ha minden promóció egy kicsit egyedi lenne, akkor az brilliáns lenne. Láttuk a játékosok pozitív visszajelzéseit a Summer Heat-ről, és azért jött be nekik, mert játszottak és fantasztikus jutalmakat szerezhettek. Azt hiszem, ha a hét csapata nem lenne olyan csapnivaló, akkor nem lenne szükség ennyi promóra. Úgy gondolom, hogy a TOTW-t át kellene alakítani. De lehetnének TOTW versenyek is, ahol a legjobb lapokért szállhatnának harcba az indulók. Minden promócióba kellenének olyan lapok, melyeket ki lehetne szedni csomagok vagy pénz költése nélkül is, némi grindolást követően. Kreatív ötletekre van szükségük a promóciókkal kapcsolatban, és látszik, hogy tudnak, mivel ezt megmutatták a Summer Heat esetében."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!