LEC: Következik a várva várt nyári döntő, de még ellenfélre vár a Fnatic

LEC: Következik a várva várt nyári döntő, de még ellenfélre vár a Fnatic

Három csapat van még versenyben az LEC 2020-as nyári szezonjában.

Elérkezett az LEC 2020-as nyári szezonjának utolsó hétvégéje. Még két Bo5-ös széria vár rátok és a játékosokra, amelyek után eldől, hogy melyik csapat lesz az, aki magasba emelheti a trófeát, valamint a legkedvezőbb helyzetből várhatja a világbajnokság csoportköreinek sorsolását. Az alsó ági döntőben a Rogue és a G2 Esports ütközik meg egymással, majd a nagydöntőben a Fnatic küzd meg a szombati összecsapás győztesével.

09.05. - 16:00 RGE vs G2 (Bo5)

Szombaton élőben, magyar nyelven követhetitek a Rogue és a G2 Esports idézőinek küzdelmeit. Az alapszakaszt megnyerték Larssenék, azonban a G2 ellen egyetlen meccset sem tudtak behúzni, hiába játszottak ihletett formában heteken keresztül. A másik oldalon a G2 döcögősen kezdte a szezont, a végére azonban sikerült átlépniük a saját árnyékukon, de a rájátszásban váratlan vereségbe szaladtak bele. A Fnatic legyőzte Capséket egy Bo5 keretin belül, így a nehezebb úton kell megvédeniük a címüket. A középső ösvényen és boton lehet óriási harc. Miden Caps keze alig-alig remegett meg az elmúlt meccseken, boton azonban Perkz alulteljesített több alkalommal is. Larssen a MAD Lions ellen "smurfölt" egy jót, Hans sama zsenijére nem is volt igazán szüksége a Rogue-nak.

Nehéz megtippelni, hogy milyen formában érkeznek a csapatok a szériába. A MAD Lions elleni 3-0 egyértelműen a Rogue mellett szól, a G2 Esports azonban 2-0-ra hozta Vanderék ellen a két nyári Bo1-et.

09.06. - 16:00 FNC vs (RGE vs G2 győztese) (Bo5) - Döntő

A Fnatic egy hatalmas fieszta után, de magabiztos Selfmade játék mellett lépett át a G2 Esports csapatán. 2018 óta először nyertek Bo5-öt legnagyobb riválisukkal szemben, ami egy óriási lelki boostot adhat Rekkleséknek. Ami beárnyékolja ezt a fantasztikus sikert, hogy a döntőben tavasszal sima 3-0-ra diadalmaskodott a G2 Esports felettük, ami egy intő jel lehet, ugyanis valódi tétre menő meccsen utoljára a 2019-es Worlds döntőben hibázott Jankos és csapata. Benne van a pakliban az is, hogy a Rogue készülhet Bwipóék ellen, ehhez "mindössze" csak annyit kell tenniük, hogy az alsó ágon legyőzik a G2-t. A FNC és a RGE már találkozott egyszer a playoffban, akkor magabiztos játékkal, sima 3-0-val küldte le vigaszágra Larssenéket a Fnatic. Ebből dőreség lenne kiindulni, de az erőviszonyok alapján a FNC várhatná jobb helyzetből ezt a párharcot.

Az élő magyar közvetítést több csatornán is követheted. A közös mindegyikben, hogy részt vehetsz egy nyereményjátékon, aminek keretében Mystery Giftet zsákmányolhatsz. Kövesd az adásokat az Esport2tv Twitch csatornán, az Esport1.hu-n, a watch.lolesports.com oldalon és az EsportGurun.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!