LEC döntő összefoglaló: Maratoni mérkőzések után koronázták meg Európa bajnokát

LEC döntő összefoglaló: Maratoni mérkőzések után koronázták meg Európa bajnokát

Ismételten három meccs döntött az LEC bajnoki címéről.

Elérkezett a várva várt pillanat, ugyanis összecsapott az LEC 2020-as nyári szezonjának döntőjében Európa két gigásza, a G2 Esports és a Fnatic. A tavaszi szezonhoz hasonlóan a G2 az alsó ágról, a FNC a felső ágról érkezett meg a fináléba, ha lemaradtatok volna a Bo5-ös összecsapásról, akkor az alábbi összefoglalóban újraélhetitek a döntő minden fontos pillanatát.

G2 Esports vs Fnatic (1. meccs)

Bannok: Lucian, Thresh, Senna, Evelynn, Lillia, Caitlyn, Hecarim, Sett, Akali, Sion

Választások - G2: Camille, Shen, LeBlanc, Ashe, Braum; FNC: Gangplank, Gragas, Orianna, Jhin, Nautilus

Az első Selfmade akcióból azonnal összejött az első gyilkosság, Rekkles gazdagodott rengeteg plusz arannyal a rajtaütés után. Az újabb adok-kapok a G2 számára kedvezett, egyet cseréltek kettőért, fej-fej mellett haladtak a csapatok az első 10 perc letelte után. Továbbra is Selfmade volt a kezdeményezőbb, a végén azonban ismét egy 2-2 cserével kellett beérniük a döntősöknek. A Shen jungle topon mutatta ki a foga fehérjét, Camille-lal együtt simán letörölték GP-t a Szurdokból, majd a Hírnök segítségével az első tornyot is elhozták. Nagyon jól mozgott együtt a tavaszi bajnok, rengeteg elkapást tudtak sikeresen befejezni, miközben az objective-ekre is tudtak figyelmet fordítani. Caps egészen legendásig jutott, óriásit játszott a szezon MVP-je. A Fnaticnak kénytelen volt átállnia védekező módra, de ez csak arra volt jó, hogy minél jobban elhúzzák a meccset.

Ez annyira jól sikerült, hogy a 34. percben egy elrontott G2 akció után (avagy tökéletes Hylissang bait után) 4 emberrel tudta ostromolni a Baront a Fnatic, megszerezték a játék második lila erősítését. A 41. percben az Óceán Lélek landolt a G2 játékosain, a Fnatic nem is próbálta contestelni ezt a fontos erősítést. Három inhibitort képesek voltak bedönteni Capsék, de a végső csapást ekkor még hárították Nemesisék. Az Ősi Sárkány is a G2-nál landolt, de még mindig tartotta magát a Fnatic. Elképesztő akciók és izgalmak váltották egymást, de az 50. percben Selfmade elkapatta magát saját dzsungeleében, 5v4-ben ostromolhatott a G2, ami már elegendő előnyt jelentett számukra. Nagyon nagy harcok után, de megszerezte első győzelmét a G2 Esports.

Győztes: G2 Esports

FNC vs G2 (2. meccs)

Bannok: LeBlanc, Shen, Caitlyn, Mordekaiser, Camille, Lucian, Orianna, Thresh, Nautilus, Leona

Választások - FNC: Zilean, Hecarim, Corki, Senna, Pyke; G2: Ornn, Sett, Sylas, Ashe, Lulu

Őrült összeállítással próbálkozott a Fnatic, de az első killt simán elhozta 2v2-ben Perkz és Mikyx. Ha nem megy boton, akkor irány a mid! Ez játszódhatott le Hylissang fejében, aki besegített Nemesisnek, így sikerült Sylast elkapni. Nem tűnt fáradtnak egyetlen pillanatra sem a felső ágról érkező döntős, jól reagáltak a G2-s akciókra, amelyekből általában ők jöttek ki jobban. Jelentősebb előnyt nem tudott kiépíteni egyik gárda sem, az első tornyot a Szurdok Hírnökének segítségével Jankosék zúzták porrá. A kezdeti akciók után lecsillapodtak a kedélyek, inkább a célpontokra helyezte a fókuszt a G2, amelyekre nem igazán tudott reagálni Selfmade. A Korvarázs és a bónusz mozgási sebességek előnyt jelentettek Bwipóék számára, de Wunder tankossága és a jól időzített Polymorphok életben tartották a G2-t ebben a szakaszban. A mérkőzés 5. sárkányát sikerült belopnia Selfmade-nek, de Caps ellopta az Árnysereg ultit, amivel szétkapta a Nemesist, majd még két killt zsebeltek be a G2-sok. Ezek után bezsebelték a Baron erősítést, egyetlen megnyert teamfighttal visszajöttek abba a meccsbe, amit eddig végig a FNC irányított. Baron ide, vagy oda, a Fnatic nem tört össze, sőt két inhibitort hoztak el, miután Perkz és Wunder ott hagyta a fogát a középső ösvényen. A sárkánylélek megszerzése sem váratott sokáig magára, de nem tudták befejezni a meccset Rekklesék.

Hylissang inkább az inhibitorral foglalkozott, cserében kettőt cserélt nullára a G2, de legalább felnyitották a bázist az alsó ösvényen. A 41. percben Nemesis hibázott hatalmasat, az Ősi Sárkány éledése előtt beleállt egy Ashe ultiba, a G2 köszönte szépen a lehetőséget és elhozta a játék egyik legdurvább buffját. Caps megrázta magát, miután rájött arra, hogy 1v5-ben is képes lehet ölni az Elder Drake-kel a háta mögött, ezzel újabb maratoni csatát nyert meg a G2.

Győztes: G2 Esports

FNC vs G2 (3. meccs)

Bannok: LeBlanc, Shen, Hecarim, Zoe, Akali, Lucian, Thresh, Orianna, Evelynn, Rengar

Választások - FNC: Ornn, Graves, Corki, Caitlyn, Bard; G2: Vladimir, Sett, Syndra, Ashe, Nautilus

Kötelező volt a győzelem a FNC számára, de az első gyilkosságot sikerült Mikyxnek elhoznia, bár ezután ő is az életével fizetett az akcióért. Ennél több öröme nem lehetett a FNC rajongóknak, Caps solo killt szerzett miden, majd 1v2-ben Ornn nem volt képes a túlélésre topon. 0-2-ről sikerült 2-2-re szépítenie a statját Nemesisnek, egyértelműen nem engedte el a rossz kezdés után ezt a meccset a hátrányban lévő ötös. A 15. percben minimális előnye volt csak Rekkleséknek, az első toronyból kapott extra arany Caitlynen landolt. Miden érkezett a következő akció, Perkz váratlan halála után "csak" egy 2-2-t tudott kihozni a helyzetből a Fnatic. Wunder Vladimirje már a 20. perc környékére beért, ezzel a váratlan szituációval nem tudott mit kezdeni az FNC, sorra nyerte a harcokat a címvédő, el is húzott aranyban és objective-ekben egyaránt.

 Továbbra is bombaformában aprított Caps, az első két meccsen is kiemelkedőt játszott a fiatal sztár, ezen az összecsapáson sem okozott csalódást. A Syndra pick bevált, Corki nem tudta tartani vele a lépést, sem ösvényen, sem a csapatharcokban. Bwipo hibát hibára halmozott, a G2 Esports elhozta a sárkánylelket, a Baron erősítést, bedöntött két inhibitort, de a meccs még mindig nem ért véget. Rekkles és Nemesis tartotta a lelket a Fnaticban, de nagyon nagy hátrányból kellet felállniuk a 34. perchez közeledve. Amikor már úgy tűnt, hogy beindul a Corki vonat, akkor érkezett egy backdoor Capstől és Wundertől, ami elég volt ahhoz, hogy a Nexus bedőljön.

Győztes: G2 Esports

A 2020-as LEC nyári szezon bajnoka a G2 Esports, zsinórban negyedik alkalommal ők Európa királyai! A Fnatic két meccsig még fejben ott volt a Szurdokban, a harmadik összecsapásra azonban elfáradtak.

Ezzel az élő magyar közvetítések véget értek 2020-ra, de 2021-ben nem maradtok magyar LEC nélkül, ugyanis a 2021 LEC Spring és Summer összes meccsét elhozza nektek az Esport1.hu magyar nyelven!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!