LEC: 45 perces 5. meccs után megvan a Fnatic döntős ellenfele

Sikerült meglepnie a címvédőt a fiatalokból álló Rogue-nak.

Az előzetes elemzések sima 3-0-t, vagy 3-1-et vetítettek előre az LEC 2020-as nyári szezonjának alsó ági döntője kapcsán, de ennél sokkal több volt a csapatokban. Felhangzott a Silver Scrapes, egy óriási 5. meccs után dőlt el a továbbjutás, így megvan az a csapat, amelyik a Fnatic ellen döntőzhet a mai nap.

RGE vs G2 (2-3)

Az első meccset ott folytatta a Rogue, ahol a MAD Lions ellen abbahagyták. Nagyszerűen játszotta meg az early game-et Inspired Hecarimja, egyedül Finn volt az, aki kényelmetlenül érezte magát az ösvényen. Semmi esélye nem volt Capséknek, hiába húzták el a 37. percig a meccset (1-0). A folytatásban megrázta magát a G2 Esports, megmutatták, hogy nem véletlen nyerték meg az előző három splitet zsinórban. 17 gyilkosságot szereztek 4-gyel szemben, nem is kellett megvárni a 30. percet, hogy bedőljön a Rogue Nexusa (1-1). A harmadik meccsen behozta Hans sama a jelentősen legyengített Apheliosát, hátha ezzel meg tudják lepni Perkzéket. A húzás nem jött be, Ashe könnyedén dominálta az összecsapást. Caps Zoéja megállíthatatlan volt, 12-1-10-ben végzett a csillagdeszkákat dobáló lány (1-2). 

Nem sokan várták, hogy a 4. meccsen tud még valamit villantani a Rogue, de sikerült Larssenéknek előhúzni valami újat a kalapból. Nagyon agresszív bot lane párost hoztak, ami meghozta a korai előnyt. Vander Nautilusa nem hibázta el a vasmacskákat, Hans sama rekordot megdöntötte az LEC idei egyik rekordját. A 15. percben 6 gyilkosság szerepelt Kalistája neve mellett, innentől nem volt kérdés, hogy melyik csapat húzza be a mérkőzést (2-2). A mindent eldöntő utolsó küzdelembe a G2 Esports jobb lelki állapotban érkezett, Jankos nagyon meg akarta mutatni, hogy ő a jobb jungler. Meg is volt a korai előny a G2-nak, de egy félresikerült felső ösvényes akció után tiszta ászt szerzett a Rogue, ami után a Baront is bezsebelték. Ez azonban csak a felzárkózásra volt elég, a meccs képét nem tudták jelentős mértékben átszabni. Wunderék megrázták magukat és ismételten magukhoz ragadták a kezdeményezést. A 45. percig tartotta magát a Rogue, de az utolsó 10 percben már nem volt valódi esélyük a győzelem megszerzésére (2-3).

Sokat hibázott a G2, de a Rogue még többet, így a Fnatic ismét a legnagyobb riválisával csaphat össze az LEC döntőjében. Az élő magyar közvetítést több csatornán is követheted. A közös mindegyikben, hogy részt vehetsz egy nyereményjátékon, aminek keretében Mystery Giftet zsákmányolhatsz. Kövesd az adásokat az Esport2tv Twitch csatornán, az Esport1.hu-n, a watch.lolesports.com oldalon és az EsportGurun.

Kövess Minket!