LoL: Topon és supportként is ugyanaz a hős a legerősebb jelenleg

LoL: Topon és supportként is ugyanaz a hős a legerősebb jelenleg

Letaszították a trónról Taricot, aki már hónapok óta kirobbanthatatlan volt onnan.

Elérkezett ez a nap is, amikor a Platinum feletti ranked metában ugyanaz a hős tölti be a legjobb topos és legjobb support szerepét is. Bár az összesített statisztikákban még mindig Taric a legmagasabb győzelmi aránnyal rendelkező hős, őt szinte kizárólag csak az alsó ösvényen lehet látni, mivel a funneling mára teljesen kikopott a divatból. A helyét átvette egy hatalmas fa, aki csemetéket dobál a bokrokba és legyökerezi áldozatait. Ő Maokai, az egyik legtankosabb hős, aki rengeteg CC-vel képes megkeseríteni ellenfelei életét.

Az Ornn gyengítések után néhány hétre már sikerült előretörnie a sétáló fának, de gyorsan rendeződtek a sorok a metában, így azóta is Ornn a legerősebb tankos felső ösvényes. Ez nem jelenti azt, hogy más karakterekkel ne lehetne szép eredményeket elérni, de a képességei és passzívja miatt a kalapácsot lóbáló champ jelenleg is túl erős, hiába a gyengítések.

Topon elég magas pick rate-tel rendelkezik Maokai, akinek nem kell túlgondolni a buildjét. Az Aftershock/Grasp of the Undying tökéletesen működik rajta, ahogy a Spirit Visage, a Dead Man's Plate és a Warmog is. Tankos, cc-zik és képes akár 1v1-et is nyerni, elég csak néhány jól időzített facsemetét elhelyezni a bokrokban.

Támogatóként egyértelműen az Aftershock az a rúna, amit érdemes kiválasztani. A passzívből szerzett gyógyítás növeléséhez a Redemption sem szokatlan választás, de a Zeke's Convergence, Knight's Vow és Stoneplate Gargoyle az a három tárgy, ami meghozhatja a sikereket. Ez nem jelenti azt, hogy most azonnal el kell menni végtelen mennyiségű Maokai support meccsre, de ha szükség van extra tankosságra az alsó ösvényen és a meta pickek már kikerültek a képletből, akkor nyugodtan lehet a fáért nyúlni.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik rúna a legjobb Maokaira?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.