Top 5 legtöbbet választott középső ösvényes LoL hős

A profik kezében szinte sosem látni az abszolút elsőt, de Solo Queue-ban hódít a karakter.

A középső ösvényes carry potenciál még mindig hatalmas a League of Legendsben, elég csak arra gondolni, hogy Caps, illetve Bjergsen jó játékának köszönhetően milyen teljesítményre volt képes a G2 Esports és a Team SoloMid. Ezért is lehet azt észben tartani, hogy a Platinum feletti ranked mérkőzéseken melyek azok a hősök, amelyek a legtöbbször kerülnek az idézők kezébe. A top 5-ös lista első helyezettjével a kompetitív metában alig-alig lehet találkozni, az ötödik helyezett meg nem választható se most, de még a világbajnokságon sem.

5. Yone - 9,79%-os választási arány

Az ötödik helyik Yasuo testvére kapaszkodott fel, aki topon és miden is bevethető, bár utóbbi talán az, ami a legjobban fekszik neki. Jóval magasabb is lehetne a pick rate, azonban inkább kitiltják a játékosok, minthogy az ellenfél megkaparintsa. 

4. Lucian - 9,81%-os választási arány

Egyre népszerűbb a Lucian mid, nem is véletlen, mivel már a korai szakasztól kezdve képes büntetni a mágusokat. Mobilis, nagy a burst sebzése és AD-t sebez, amivel feladja a leckét még a profiknak is.

3. Sylas - 10,45%-os választási arány

Nagyon nehéz a karakter, de Faker megmutatta, hogy még mindig lehet rá számítani. Bár a győzelmi aránya nem éri el az 50%-ot, de bármikor bevethető, ha szükség van egy AP bruiserre, aki az ellopott ultikkal döngöli földbe az ellenfeleket.

2. Akali - 12,10%-os választási arány

Szintén egy nehéz karakter, akivel tökéletesen kell kombózni, mivel nem rendelkezik túl sok életerővel, sem ellenállással, annak ellenére, hogy egy közelharci hősről van szó. A füstfelhő továbbra is OP képesség, akár a legnehezebb szituációkból is élve el lehet menekülni a segítségével.

1. Zed - 13,35%-os választási arány

A profik hanyagolják, Solo Queue-ban lubickol az assassinok egyik királya. Nem kell neki mana, nem kell neki segítség, 1v1-ben nem sok olyan ellenfél van, aki képes felvenni vele a versenyt. Az R elnyomása után jól kell nyomogatni a képességeket, mert ha nem sikerül ölni a kombóval, akkor gyorsan nagy bajban találhatja magát Zed.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!