Kikerül a LoL klienséből egy több, mint 4 éves funkció

Kikerül a LoL klienséből egy több, mint 4 éves funkció

Van az a verseny, amit még a Riot Games sem akar bevállalni.

Hosszú posztban emlékezik meg arról a Riot Games csapata, hogy 4 év eltelte után kénytelenek elbúcsúzni az egyik kliensben elérhető funkciótól. Hivatalosan is megszűnnek a Klubok, ugyanis a játékosok inkább más platformok segítségével beszélgetnek egymással. Itt az írásbeli és a szóbeli kommunikáció is előkerült, a LoL voice rendszere sem az, amit annyira sokan használtak az elmúlt időszakban.

A probléma ott kezdődik, hogy a Klubok folyamatos fejlesztése egyszerűen nem éri meg, mivel rengeteg szolgáltatással kéne felturbózni ahhoz ezt a részét a kliensnek, hogy felvegye a versenyt a Discorddal. Erre rájött a Riot is, ezért inkább leállítják az egész projektet és átadják a döntés lehetőségét a játékosoknak, hogy ott beszélgessenek egymással, ahol szeretnének. A felszabaduló erőforrásokat inkább a League of Legends és a Teamfight Tactics fejlesztésére csoportosítják át, ők is tudják, hogy az idézők elsöprő hányada a játék miatt szereti a LoL-t, nem az extra funkciókért.

Nem akarják azonban teljesen elengedni a Klubok gondolatát, ezért szerződést kötöttek a Discorddal, hogy ott folytatódhassanak a beszélgetések a játékosok között. Részletekbe egyelőre nem bocsátkoztak, amit biztosan lehet tudni, hogy az előszezonban, azaz 2020 novemberében állítják majd le végleg a Klubokat

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!