Hardver: Fortnite-ban leplezte le az AMD az új RX 6000-s videokártyát

Hardver: Fortnite-ban leplezte le az AMD az új RX 6000-s videokártyát

Bemutatta az AMD az új csúcskategóriás videokártyáját.

Az NVIDIA nagyon magasra tette a lécet az RTX 3000-s szériával, ami már napokon belül megérkezhet a boltok polcaira. Az RTX 3070, 3080 és 3090 mellett egy titokzatos RTX 3060 SUPER/Ti-ról is kerültek ki információk a netre, de ennek a bejelentése még várat magára. Mindeközben az AMD azon dolgozik, hogy valahogy fel tudja venni a versenyt ezekkel a fenevadakkal. Itt kerül a képbe az új Big Navi, az RX 6000-s széria.

Amit már biztosan tudni lehet az AMD új zászlóshajójáról, hogy megújult hűtési rendszert kap, ami segíthet abban, hogy még nagyobb teljesítményt tudjon leadni az alkatrész. A hivatalos képen kívül segítséget kértek a Fortnite-tól is, hogy a Creative módnak köszönhetően a játékosok is megvizsgálhassák a GPU-t minden szögből.

A virtuális koordináták, amelyeket a Fortnite-ba kell bepötyögni: 8651-9841-1639. Ezen a helyen megtaláljátok a hatalmas, lebegő RX 6000-t, ami a képek alapján teljesen hű mása lesz a dobozolt verziónak.

A további információkat egyelőre megtartja magának az AMD, de a képek alapján néhány dologra lehet következtetni.

  • 2 db DisplayPort kerül a kártyára
  • 1 HDMI (várhatóan 2.1) csatlakozót kap
  • 1 USB Type-C portot is rávarázsoltak a mérnökök

Hogy pontosan melyik RX 6000-s kártyát mutatta meg az AMD szintén rejtély, a VideoCardz oldal tippje szerint a Radeon RX 6900X lehet az, amit megvizsgálhattok a Fortnite-ban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!