LoL: Átalakította a matchmakinget a Riot, megbűnhődtek a smurfök

LoL: Átalakította a matchmakinget a Riot, megbűnhődtek a smurfök

Úgy tűnik, hogy sikerült ketrecbe zárni a többi játékosra káros smurf fiókokat.

A 10.19-es LoL frissítés teljes leírásából nem derült ki, hogy a Riot Games jelentős változtatásokat eszközölt matchmaking fronton. Az egyik kritikus pontot sikerült olyan mértékben átdolgozni, ami végre elhozhatja az áldott békét, amire azok az idézők vágynak már évek óta, akik folyamatosan olyan ligákban játszanak, ahol a smurfök jelenléte mindennapos. A sokadik fiókon brutális győzelmi aránnyal száguldó játékosok szívhatják a fogukat, mert egyre nehezebb dolguk van a 100% közeli win rate megtartásához.

Milyen titkos változást emelt be a kliensbe a 10.19-es patch?

Mark Yetter, ismertebb nevén Riot Scruffy megerősítette a közösségi médiában, hogy tényleg történt változás a meccskeresésben. Részleteket majd a héten adnak ki egy hosszabb blogbejegyzés formájában, de már most is nagyjából körvonalazhatóak, hogy mi is történt igazából. Sikerült találni a programozóknak egy olyan módszert, ami a smurf accountokat olyan meccsekbe sorsolja a rendszer, ahol szintén smurfökkel kell játszaniuk. Ennek értelmében az átlagos divízió csökkent a smurfölők számára, de mégis sokkal nehezebb nekik a győzelem kiharcolása, mivel skillben hozzájuk sokkal közelebbi játékosok ellen kell felvenniük a kesztyűt.

Mostantól még inkább az MMR (matchmaking ratio) számít, nem az aktuális rang. A törpikék élete mostantól tényleg nem csak játék és mese, ugyanis a gonosz Hókuszpók, azaz a Riot Games kibabrált velük.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van smurf fiókod?