Hirdetés

A legerősebb játékosok között egy ezüst lap vitte a prímet a FIFA21-ben

Ami nem meglepő, hiszen egy jó ideje Akinfenwa a legtáposabb a játékban, és most is közeljárt a maximális értékhez.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Esportguru Podcast

Az esportguru Podcastok 17. része

Hirdetés

Általában azok a legfontosabb mutatók, melyeket a kártyára vésnek, leginkább ugyanis ezek határozzák meg egy futballista kvalitásait. Kicsit mélyebbre ásva azonban gyorsan kiderül, hogy számtalan másik, fontos számot is ki lehet deríteni, amivel teljesebb képet lehet kapni egy labdarúgó erényeiről vagy gyengeségeiről. A Strenght, a Physical és a Balance is olyan terület, amin hajlamos az ember átsiklani, pedig azért nem árt 1-1 pillantást vetni rájuk. Már csak azért is, mert sok esetben nem tudja valaki a különbséget köztük vagy szimplán nem érti miért nem elég határozott a játékosa a pályán, miközben egy elég jó értékkel rendelkezik egy adott jellemzőnél.

A kártyán látott Physical attribútum például az Aggression (20), Jumping (5), Stamina (25) és Strenght (50) négyesből áll össze. Zárójelben a százalékszám látható, ami azt jelzi mennyit dob a latba az adott érték a fizikális felépítésben. Az alábbi összeállításban tehát nem szabad összekeverni azt, hogy egy játékos mekkora Phy értéket kapott, mert itt most azokat a játékosokat állította sorba az EA, akik a legizmosabbak tulajdonképpen. Lehetne őket úgy is jellemezni, hogy akikről lepattannak az ellenfelek, bár teljes egészében ez sem fedi a valóságot.

A Strenghtet egyébként így lehet jellemezni a játékban:

Ez a mutató a fizikai erő minőségéről vagy állapotáról szól. Minél magasabb az érték, annál valószínűbb, hogy a játékos megnyer egy test a test elleni küzdelmet. Egy játékos ereje dönti el, hogyan birkózik meg a fizikai kontaktusokkal, így a jó pontszám ezen a területen fontos mindenkinek, de főleg a védekező szerepkörben lévő labdarúgóknak. A támadóknál sem egy utolsó szempont, ha nem a 0-hoz közelít ez az érték, hiszen nem árt, ha van némi esélye a hátvédekkel szemben.

A mostani legerősebb játékos az az Akinfenwa - most is 97-et kapott - lett, aki már több korábbi részben is kivívta magának ezt az elismerést, ámbár csak ezüst lappal jutalmazták idén is:

1 ST: Adebayo Akinfenwa (Wycombe Wanderers) - 97 Strength

2 ST: Daryl Dike (Orlando City SC) - 96 Strength

3 CB: Aleksander Vukotić (Waasland-Beveren) - 95 Strength

4 ST: Romelu Lukaku (Inter) - 95 Strength

5 RB: Armando Méndez (Nacional de Montevideo) - 95 Strength

6 ST: Obbi Oularé (Standard Liège) - 94 Strength

7 CB: Tomáš Petrášek (Raków Częstochowa) - 94 Strength

8 ST: Stefan Maierhofer (Admira Wacker) - 94 Strength

9 CB: Felipe Carvalho (Vålerenga Fotball) - 94 Strength

10 CB: Florian Ballas (Erzgebirge Aue) - 94 Strength

A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK A FELSOROLÁS!

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • Janee 1 hónapja
    na ez jó
    0 0 Válasz
  • Tocsoka 1 hónapja
    aha
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés