90 feletti ratinget kaptak a FIFA21 legjobb női játékosai, és magyar is van köztük

90 feletti ratinget kaptak a FIFA21 legjobb női játékosai, és magyar is van köztük

Az amerikai női válogatottból négyen is ott vannak a top 15-ben, és ezek a számok a férfiaknak adott ratingekkel vetekszenek.

A ranglistából az is gyorsan kitűnik, hogy a 93-as amerikai válogatott, Megan Rapinoe lett a FIFA21 legnagyobb értékű női játékosa.

Az elmúlt évben egyébként Rapinoe-t választották meg a világ legjobb női futballistájának, miután 2019-ben a franciaországi világbajnokságon aranyéremig vezette hazáját. Azon a tornán elnyerte az aranycipőt a maga 6 góljával (bár Ellen White és Alex Morgan is ennyit szerzett), és az aranylabdát is neki ítélték. Rajta kívül még három válogatottbeli társa is itt van ezen a listán, a már előbb említett Alex Morganon túl Tobin Heath és Julie Ertz mosolyog még ránk a kártyákról. A felhozatalban Franciaország képviselteti magát a második legtöbbször, mivel hárman is ebből az országból származnak. A mezőny egyik legjobb védője, Wendie Renard mellett fel lehet még fedezni Amandine Henry és Eugenie Le Sommer duóját. Két játékos a vb döntős hollandóktól is beválogattak ide, és egy kapus neve is felmerül, Almuth Schult azonban már a németeket erősíti.

Szerencsére a FIFA ezen szekciójának is van magyar vonatkozása, hiszen Marozsán Dzsenifer is ott van a legjobbak között, ráadásul csak egyetlen ponttal maradt le a virtuális dobogóról. Tavaly is ugyanilyen értékelést kapott, és az elmúlt szezonban a Lyonban 16 mérkőzésen 10 találatig jutott, viszont összejött neki a tripla klubjával, miután a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is sikerült megnyernie. Íme a 15 legjobb női játékos a FIFA21-ben:

Megan Rapinoe USA 93

Sam Kerr Australia 92

Wendie Renard France 92

Vivianne Miedema Netherlands 91

Amandine Henry France 91

Dzsenifer Marozsan Germany 91

Lucy Bronze England 90

Eugenie Le Sommer France 90

Caroline Graham Hansen Norway 90

Tobin Heath USA 90

Alex Morgan USA 90

Lieke Martens Netherlands 89

Almuth Schult Germany 89

Christine Sinclair Canada 89

Julie Ertz USA 88

A FIFA21 október 9-én lesz elérhető mindenki számára PlayStation 4-en, Xbox One-on, és PC-n.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!