42 éves játékos is van a FIFA21 legjobb szabadrúgáslövői között

42 éves játékos is van a FIFA21 legjobb szabadrúgáslövői között

A FIFA20 játékmenetének hibái után a közösség nagy optimizmus közepette már tényleg nagy reményekkel és tűkön ülve várja a következő epizódot, amire október 9-én jelenik meg.

Sok aspektusát bemutatták már a játéknak, azonban egy dologról még nagyon keveset beszélt az EA Sports. Ez pedig nem más, mint a pontrúgások, azon belül is a szabadrúgások. Az eddigi részekben ez mindig egy különleges dolognak számított, bár sok esetben egy előre begyakorolt figurával - nem túl változatos volt például a FIFA20-ban - igyekeztek gólt szerezni a játékosok. Ha minden igaz, akkor ezt is felújítják és élethűbb lesz, valamint nagyobb értelme lesz a kapu közeléből például egyből a kapura tekerni a játékszert. Főleg egy olyan futballistával, aki erre szakosodott.

Az elmúlt esztendőkben jó néhány olyan labdarúgó volt, akik tényleg képesek voltak parádés tekerésekre, mint például Ronaldinho, Beckham, de a közelmúltból mondjuk Di Maria, Neymar vagy Szoboszlai is képes a váratlan bombagólra. De vajon az új epizódban kiknek adta a legnagyobb értéket ilyen tekintetben az EA Sports?

Messi jelenléte valószínűleg senkit nem lep meg, hiszen egészen különleges érzékkel képes a labdához érni, pláne rögzített helyzetből. A Liverpool elleni lövése egészen elképesztőre sikeredett, nem igazán hagyott esélyt Alissonnak. Viszont rajta kívül is akadnak még nagyon ügyes játékosok, például egy 42 éves japán úriembert is beválogattak a legjobbak közé. Nakamura már 1997 óta profi szerződéssel bír, és ez idő alatt már megannyi szabadrúgás gólt szerzett a támadó középpályás. Fénykorában játszott a Celticben és az Espanyolban is. Több oldal is beválogatta már őt a legjobb szabadrúgáslövők közé, elég félelmetes bal lába van, és jelenleg a japán első osztályban, a Yokohama FC színeiben tengeti mindennapjait. Lehetne róla ódákat zengeni, de megremeghet a kapusok lába, még ha ennyi idősen is ő áll oda a labda mögé. A szavak helyett inkább beszéljen egy videó a teljesítményéről:

Nakamura egy ezüst lapot kap majd a FIFA21-ben, és bár az egyéb statjaitól nem ájul el majd senki, de néha 1-1 szabadrúgás miatt megérheti őt kipróbálni.

Egyébként az alábbi játékosok kerültek be a top 10-es listába - zárójelben a Free Kick értékük)

  • Lionel Messi (94 FK ACC)
  • Dani Parejo (93 FK ACC)
  • Miralem Pjanic (92 FK ACC)
  • Enis Bardhi (91 FK ACC)
  • Sebastian Giovinco (91 FK ACC)
  • Shunsuke Nakamura (90 FK ACC)
  • Neymar Jr (89 FK ACC)
  • James Ward-Prowse (89 FK ACC)
  • Robert Skov (89 FK ACC)
  • Ruslan Malinovskyi (88 FK ACC)

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!