LoL: 11 éve hiányzik egy fontos biztonsági funkció a kliensből

LoL: 11 éve hiányzik egy fontos biztonsági funkció a kliensből

A közösség kéri a Riot Gamest, hogy újítsanak a beléptetésnél.

2009. október 27-én indult világhódító útjára a League of Legends, ami az eltelt évek során folyamatosan változott, azonban egyetlen funkció még mindig hiányzik belőle. A Riot fiókok védelme egy olyan prioritást kéne, hogy élvezzen a fejlesztőknél, ami mindent maga mögé utasít, ehelyett egyetlen e-mail-cím és jelszó megadásával bárki átveheti az irányítást az account felett.

De miről is van szó? Az online világban járatosak már rájöhettek, hogy a kétfaktoros azonosítás hiányzik a LoL-osoknak. Ez a módszer megvédi a fiókot az illetéktelen behatolóktól, nem véletlen terjedt el gyakorlatilag az összes nagyobb gaming oldalon. Az Epic Games, az Origin, a Ubisoft és még lehetne sorolni azokat a cégeket, akik már élnek ezzel a lehetőséggel. A Riot Games egyelőre nem érzi szükségességét, hiába nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. 

Az extra védelem azért is különösen fontos, mert manapság a Riot fiókok már nem csak a League of Legendset jelentik. A VALORANT, a Legends of Runeterra és a Wild Rift összekapcsolódott egyetlen nagy egésszé, amit e-mail + jelszó véd. Nincs mobilos hitelesítés, e-mail-címes extra megerősítés, semmi. Az opcionális kétlépcsős azonosítás egy várva várt funkcióként kering már évek óta a legnagyobb közösségi fórumokon, remélhetőleg a Riot egyszer majd úgy dönt, hogy teljesíti a közösség kívánságát.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!