Indul a héten a LoL világbajnokság, Capsék már Challengerben vannak

Indul a héten a LoL világbajnokság, Capsék már Challengerben vannak

Már csak pár nap van hátra a 2020-as év legnagyobb LoL versenyéig, a Worldsig.

A felkészülési időszak még tart, a 2020-as Worldsre kijutott csapatok aktívan scrimelnek, valamint a játékosok bevették magukat a kínai szerverre, ahol a Solo/Duo Queue-ban próbálnak új fogásokat kitanulni. Jelenleg 18 nyugati játékos található Challanger rangban, az élen azonban nem Magifelix, Caps vagy Bwipo áll, hanem a Team SoloMid támogatója, akire nagyon sokáig csak csereként számított az edzői stáb.

Ő nem más, mint Treatz, aki július 15-én hagyta maga mögött az academy csapatot és csatlakozott a nagyokhoz. Biofrost teljesítménye hagyott kívánni valót maga után, hiába voltak már korábban is egy ösvényen Doublelifttel, kispadra került a kanadai veterán. A rájátszás elején maradt a svéd támogató a kezdőben, de a legfontosabb meccsekre visszakerült Biofrost, ami jó döntésnek bizonyult, mivel a TSM kisebb meglepetésre behúzta az LCS nyári szezonját.

Top 100 Challengerbe Treatzen kívül még Bwipo jutott be, aki ismét VB döntőbe szeretné vezetni a Fnaticot, ami 2018-ban már sikerült neki. Aktívan tolják a meccseket a rogue-osok és a team liquidesek is, előbbi talán a legnehezebb sorsolást kapta az összes európai csapat közül, utóbbinak a play-inben kell bizonyítania tudását.

Mivel Shanghai ad otthon a Worldsnek, ezért magyar idő szerint kifejezetten kényelmes lesz követni az eseményeket. A világbajnokság első összecsapása szeptember 25-én 10:00-kor kezdődik, a MAD Lions és az INTZ feszül egymásnak. A Bo1-es mérkőzéseket is érdemes már követni, mivel négy hely még kiadó a csoportkörökben, amiért tíz csapat harcol a play-in szakaszban.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!