Hardver: Az RTX 3080 után az RTX 3090 készleteit is lerabolták

Nincs könnyű helyzetben az, aki most szeretne grafikus kártyát újítani.

Szeptember 17-ét és 24-ét piros betűvel vésték be azok a naptárukba, akik az összespórolt pénzüket mindenképp a legújabb RTX videokártyákra szerették volna költeni. Az NVIDIA elképesztő fejlesztésekkel robbantott a piacon, amelyre egyelőre egyik konkurensnek, így még az AMD-nek sincs válasza. Az RTX 3080 ár-értékben jelenleg abszolút a legjobb azok számára, akik szeretnének 1440p-ben maximális beállításokkal játszani. Erre is rátesz egy lapáttal az RTX 3090, ami még erősebb, még gyorsabb, mint a testvére, cserében egy teljes gamer PC árát ki kell fizetni érte. Mindkét kártya rögtön "elfogyott/előrendelhető" státuszba került, alig néhány perccel a hivatalos megjelenése után.

Mennyibe kerül és mikortól lesz ismét megvásárolható az RTX 3080?

Mindenképp fontos az árakról beszélni, mivel a megjelenés órái után elkezdett meredeken emelkedni ez a mutató. Kezdetben még 699 € környékén be lehetett húzni a legolcsóbb darabokat, most már 750 € alatt nincs még előrendelhető típus sem. Magyarországon hasonló változások figyelhetőek meg, legalább 350 000 forintot elkérnek már egy-egy előrendelhető RTX 3080-ért. Várhatóan az év vége felé, de inkább jövő év hagyja el annyi kártya a gyártószalagot, amelyből már lehet válogatni a gamereknek. Addig marad a reménykedés és a kósza példányok lefülelése.

Mennyibe kerül és mikortól lesz ismét megvásárolható az RTX 3090?

Itt még meredek áremelkedés nem figyelhető meg, de a magyar kereskedők megnyomták a ceruzát. 650-700 000 forintot kérnek el egyetlen darab RTX 3090-ért, ami köszönőviszonyban sincs az ajánlott árakkal (~1500 €, kb. 550 000 Ft), amiket az NVIDIA előzetesen megadott. Az elérhetőség szintén egy jó kérdés, ha biztosra akartok menni, akkor a legnagyobb RTX 30-as kártya esetében is a jövő év eleje lehet egy jó kapaszkodó.

Az NVIDIA természetesen folyamatosan adja ki a nyilatkozatokat, hogy jön az utánpótlás, de egyelőre úgy tűnik, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.