5 éves voltam, amikor beszippantott a játékvilág - luckeY interjú

Vak tizenegyesek, FIFA csapatépítés és rengeteg kihívás, ő nem más, mint luckeY.

A magyar YouTube egyik megkerülhetetlen alakja Fábián Miklós, ismertebb nevén luckeY, akinek több videója is átlépte már a milliós megtekintést. A futball iránti rajongása megmutatkozik a FIFA videói során is, amelyekből rengeteget gyártott az elmúlt években. A Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny FIFA 21 tornája kapcsán többször találkozhattok majd luckeY nevével, akit most közelebbről is megismerhettek.

Hány évesen ismerkedtél meg a gaming világgal, és mi volt az első videójáték, ami igazán beszippantott?

"2001 karácsonya lehetett, tehát 5 éves voltam amikor megkaptuk az első családi számítógépünket, abban a pillanatban beszippantott a játékvilág, valamint maga a számítástechnika. Nagyon sokféle játékkal le tudtam magam kötni, de amikor igazán gamernek éreztem magamat az pár évvel később volt már, amikor megismertem a Call of Duty 2 játékot. Onnantól kezdve számtalan órákat beleöltem abba a játékba, és a mai napig nagyon jó emlékeim kötnek hozzá."

Voltak-e olyan meghatározó élményeid a videójátékokkal kapcsolatban, amikre most is boldogan emlékszel vissza?

"Pont a Call of Duty 2-höz tartozik, hogy volt egy nagyon jó közösségű klánunk, viszont az életben nem ismertük egymást. Ezért kitaláltuk, hogy az egyik nyáron szervezünk egy találkozót, ahol élőben is tudunk végre beszélgetni. Hatalmas élmény volt számomra összefutni azokkal a srácokkal, akikkel már hónapok óta osztottuk az áldást a játékban, és csak TeamSpeaken keresztül hallgattuk egymást, és abból a csapatból még a mai napig jóban vagyunk páran."

Gondolkoztál-e azon valaha, hogy profi e-sportolóként keresed meg a kenyérre valót?

"Megfordult már a fejemben, de ez a hivatás olyan szintű elkötelezettséget, és számtalan gyakorló órát követel meg, amit én jelenleg nem tudnék megtenni."

Mi a legnehezebb dolga egy streamernek ma Magyarországon?

"Én leginkább videókat készítek, ritkábban szoktam streamelni, de pár aspektusában úgyis hasonlítanak egymásra. Az elkötelezettség nagyon fontos itt is, nem létezik olyan hogy csak "kicsit videózok vagy streamelek hébe-hóba". A mindennapokból sok-sok órát elvesz egy-egy videofelvétel, annak megvágása, indexkép készítése. Valamint egy tartalomgyártónak úgy érzem felelőssége is van, főleg az olyanoknak akiket leginkább gyerekek, vagy fiatalok néznek."

Mennyiben határozza meg az életmódod az, hogy a nap 24 órájából jelentős mennyiséget töltesz a képernyők előtt?

"Igyekszem megtalálni az egyensúlyt általában. Régebben futni jártam, hogy valami mozgással azért kompenzáljam a sok ülést, viszont mára már inkább konditerembe járok, és igyekszem egészséges életmódot élni, attól függetlenül hogy sok órát kell a képernyőt néznem."

Voltak-e olyan pillanatok, amikor fontolgattad, hogy abbahagyod a tartalomgyártást?

"Akik olyan rég óta benne vannak ebben az egészben mint én (már több mint 8 éve), azoknak biztos megfordult már a fejében. Vannak mély pillanatok, de egy kisebb mentális pihenő után egyből visszajön a motiváció, és nem tudom elképzelni jelenleg az életem enélkül, nagyon szeretem csinálni még mindig."

Szerinted ma Magyarországon meg lehet-e élni kizárólag e-sportból?

"Őszintén sajnos én annyira nem látok bele ebbe a világba, csak felszínesen. Viszont abban biztos vagyok, hogy ha a legjobbak között vagy, akkor meg lehet élni ebből. Ráadásul az e-sport még mindig nagyon új, és mondhatni gyerekcipőben jár itthon, szóval ki tudja mekkora lehetőséges lesznek itt pár év múlva."

Ne feledjétek, hogy nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!