18

Elmúltál már 18 éves?


/
Robbantott az e-sportfogadás Magyarországon

Robbantott az e-sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás mellett egyre nagyobb teret nyer az e-sportfogadás is.

Rekorddal zárta az elmúlt hetet a Szerencsejáték Zrt., meghaladta a 12,5 milliárd forintot a bevételük. Külön ki kell emelni az online felületet, a TippmixPro oldalán a valaha volt legnagyobb forgalmat bonyolították le szeptember második hetében. A sikereket annak köszönhetik, hogy az e-sportfogadás kifejezetten érdekli a fogadást kötőket, de jól teljesít a hálózatvédelmi akcióterv is, amit szintén a járványügyi helyzet tompítására dolgoztak ki.

Az e-sportfogadás számokban

Augusztus 11-én vezették be ezt az új szolgáltatás a portfóliójukba a Szerencsejáték Zrt.-nél, amely abszolút felülmúlta az előzetes várakozásokat. Néhány hét alatt leforgása után már az összesített forgalom 7%-át biztosítják az e-sportfogadások. Nem tartott sokáig, hogy a hazai sportfogadók rátaláljanak erre a szolgáltatásra. Az új regisztrációk száma megtriplázódott az elmúlt heteknek, ezeknek a játékosoknak a fele kifejezetten az e-sportokra fogad.

Megkeresésünkre a Szerencsejáték Zrt. további izgalmas részleteket osztott meg az e-sportfogadásokkal kapcsolatban.

A jelenleg fogadható e-sport játékok közül melyek a legnépszerűbbek?

A TOP3 kipróbált játék az e-sportra fogadók körében: a FIFA (67%), a CS:GO (33%) és NBA2K (21%).

Mikortól érhető majd el a 14 játék mindegyike?

Eddigi tapasztalataink alapján a CS:GO, a LoL, a Dota 2, a FIFA 20 és az NBA 2K lényegében állandóan elérhető a kínálatban, az egyéb játékok a versenynaptár függvényében időszakosan. Előfordulhat, hogy egyszerre mind a 14 játékra lehet fogadni, de valószínű, hogy néhány játékhoz egyetlen felkínálható mérkőzés sincs aktuálisan.

Mekkora az átfedés a klasszikus labdarúgásra fogadók és a FIFA meccsekre fogadók táborában?

Az e-sport fogadás augusztusi bevezetése óta az összes aktív Tippmixpro játékos 92%-a fogadott klasszikus focira, 22%-a fogadott FIFA-ra. A FIFA-ra fogadók 97%-a fogadott klasszikus focira is, a klasszikus focira fogadók 23%-a fogadott FIFA-ra is.

Általában csak egy e-sport játékra fogadnak az emberek, vagy rendszeresen több játékot is választanak? 

Az e-sport fogadást kipróbálók 64%-ának egy e-sport szerepelt a szelvényén, amely legtöbb esetben a FIFA volt. Ez annak függvényében egyáltalán nem meglepő, hogy az e-sport fogadásból származó árbevétel 85%-a a sportszimulációs játékokból érkezik (FIFA, NBA2K, NHL). A játékosok 95%-a legfeljebb 3-4 játékra fogadott, amennyiben kipróbálta bármelyik e-sport játékot. Az összes aktív Tippmixpro fogadót nézve pedig kiderül, hogy több mint 32%-uk fogadott legalább egy e-sport mérkőzésre.

Milyen korosztály fogad e-sport játékokra?

Az aktív Tippmixpro fogadók átlagéletkora 37 év, amely az e-sportokra vetítve mutat némi elmozdulást: az adatokból azt lájuk, hogy a kifejezetten e-sportokra fogadók (tippek legalább 50%-a ment e-sportra) átlagéletkora 32-33 év között mozog.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Hozzuk ki a maximumot a testalkatunkból egy öv segítségével!

Mindannyiunknak a kifogástalan megjelenés elérése a célja, arról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy ez nem a tökéletes testről szól, hanem arról, hogy megbékélünk a fizikai adottságainkkal, és ebből próbáljuk meg a lehető legtöbbet kihozni az olyan kiegészítők segítségével, mint amilyen például az öv is.