Elindult a nevezés a MOL Gamer Magyar Kupára: Focizz és legyen a sztárod a párod!

A magyar gamer közösség felé is nyit a MOL.

Elérkezett a várva várt pillanat, már éles a regisztráció a https://molgamerkupa.hu oldalán. A MOL Gamer Magyar Kupa FIFA 21-ben ereszti egymásnak a versenyzőket, majd becsatlakoznak a sztárok is, hogy közösen focizzanak egy jót a virtuális gyepen.

A MOL támogatóként számos sportágban jelen van az országban, az idei évtől pedig a Magyar Kupát is támogatja. A rangos hazai kupa mellett, virtuális bajnokságot is indít a vállalat azért, hogy a gamerek is hódolhassanak a labdarúgás iránti szenvedélyüknek. A most induló projekt másik fő támogatója az Xbox Magyarország. A szervezők a közönségre is gondoltak, az esemény házigazdája az ismert magyar gamer, Nessaj lesz, a versenyeket pedig a rendezvény hivatalos média partnere, az Esport1 YouTube csatornáján fogják streamelni. A meccsek hangulatáról az esport közvetítésekből ismert Gáspár József, valamint a kommentátor legenda Gundel Takács Gábor gondoskodik majd. A MOL Gamer Magyar Kupa szakmai partnere a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) lesz.

A versenyzők a nyolcaddöntőtől kezdve párban fognak küzdeni a celebekkel. Az ismert emberek között olyan nevek szerepelnek, mint Curtis, Köllő Babett, Kempf Zozo, Kulcsár Edina vagy például Szabó András „Csuti”. A szervezők ismert FIFA-játékosokat is meghívtak az eseményre, a FIFA20 HUNESZ Masters TOP4 játékosa aTrueGunnerx, Gabinho, KondakorKevin98, B3rti11 is részt vesznek a megmérettetésen. A versenyzők feltöltődését a Fresh Corner biztosítja.

A szervezők a selejtezőkre is készülnek meglepetésekkel. A MOL Gamer Magyar Kupa selejtező meccseit streamelő játékosok között értékes, prémium ruhacsomagokat sorsolunk ki. A selejtezőket bemutató élő adásokat az esemény hivatalos oldalán is megjelenítjük. A selejtezők során néhány szerencsés lehetőséget kap arra, hogy a kvalifikációs mérkőzéseket az Esport Universum által biztosított VIP stúdiókban játszhatják le.

A versenyre mindenki nevezhet, aki rendelkezik Xbox Live Gold előfizetéssel és FIFA 21 játékkal. Nevezni október 1-től 14-ig lehet a molgamerkupa.hu weboldalon. A legjobb versenyző a kupagyőztes cím mellett, megkapja az ország egyik első Xbox One Series X játékkonzolját is. Ezenkívül számos nyeremény talál majd gazdára már a selejtezőkön is. Rengeteg Xbox Game Pass, illetve több FIFA21 szoftver Xbox One-ra, valamint FUT pontok FIFA21-hez és egyedi MOL Gamer Magyar Kupa ajándékok.

„A MOL számára mindig is fontos volt, hogy támogassa a sportot Magyarországon. A MOL Gamer Magyar Kupával szeretnénk hagyományt teremteni és megmozgatni a magyar gamer közösséget” – mondta Fetter Balázs a MOL sportszponzorációért felelős szakembere.

A magyar gamer piacról az eseményt szervező Esport Universum, valamint az eNet, az Esport1 és az Esportmilla is készített kutatást, mindkét felmérés hasonló eredménnyel zárult. A hazai esport közösségi bázisa 540 ezer fős, a hozzá kapcsolódó piac pedig közel 42 milliárd forintos forgalmat generál. Az gamer közösség bázisa 28%-kal nőtt az elmúlt évben. Egyre több sportklub jön létre és a gamerek csatlakozási szándéka is folyamatosan nő, ezt alátámasztják a kutatás adatai is, Magyarországon jelenleg 3,8 millióan játszanak videójátékkal. A klasszikus sportjátékokat tekintve a FIFA az egyik legnépszerűbb játék. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!