Készülj a Megyék Csatájára: Legfontosabb szerepek a League of Legendsben

Készülj a Megyék Csatájára: Legfontosabb szerepek a League of Legendsben

Nem minden játékos fókuszál ugyanazokra a dolgokra egy-egy LoL meccsen.

Október 3-án elrajtol a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny League of Legends tornája, ahol első körben a megyei selejtezőkben küzdhetnek meg Magyarország e-sportolói. A jelentkezés még él, a megyekcsataja.hu oldalon minden részletet megtaláltok a regisztrációról.

A továbbiakban röviden megismerhetitek az egyes szerepeket, amelyeket a játékosok által irányított hősök betöltenek az 5 az 5 elleni küzdelmekben.

Tankok

A legfőbb feladatuk, hogy tömegirányítási képességekkel zilálják szét az ellenfél vonalait, miközben elnyelik a beérkező sebzéseket. Akár hosszú másodpercekig kibírják az ütéseket, miközben lefoglalják azokat a célpontokat, amelyek komolyabb károkat tudnának okozni a társaknak.

Jelenlegi legerősebb tank hősök: Ornn, Maokai, Shen

Előcsatározók

Lehetnek fizikai és mágikus sebzéshordozók is, a lényeg, hogy a frontvonalban harcolnak. Sebzés mellett tankosságra van szükségük, hogy túléljék az akciókat. Tömegirányítási képességekkel rendelkeznek, de túl sokáig nem húzzák a csapatharcokban megvásárolt tárgyaikból eredően.

Jelenlegi legerősebb előcsatározó hősök: Renekton, Sett, Lillia

Mágusok

Az ő feladatuk, hogy a nagy hatótávolságból kiosztott mágikus sebzésük segítségével letakarítsák az ellenséges célpontokat. Általában az alacsonyabb életerővel és varázsellenállással rendelkező hősöket fókuszálják, de megfelelő tárgyakkal a tankok ellen is hatékonyak.

Jelenlegi legerősebb mágus hősök: Orianna, Syndra, Zoe

Lövészek

A mágusokhoz hasonlóan távolsági alaptámadásokkal rendelkeznek, amelyek fizikai sebzést okoznak. Megfelelő farm mellett képesek akár egyedül is lehozni a meccseket, de a megvédésük nem egyszerű. A csapatok egyik legfőbb prioritása, hogy életben tartsák a csapatharcokban a lövészeket, mivel az elhúzódó összecsapásokban bennük van a legtöbb kakaó.

Jelenlegi legerősebb lövész hősök: Ashe, Caitlyn, Senna, Ezreal

Támogatók

Lehetnek mágusok, lövészek, tankok, a betöltött szerepük nem csak a kiválasztott hőstől függ. A támogatók fontos láncszemei a csapatnak, ők felelnek a rálátás megteremtéséért, valamint az ellenséges őrszemek letakarításáért. Megfelelő tömegirányítási képességekkel az alsó ösvényen, valamint a csapatharcokban is hatalmas pusztítást végezhetnek, miközben nem felejtik el, hogy van mellettük egy lövész/mágus, akit meg kell védeniük. 

Jelenlegi legerősebb támogató hősök: Nautilus, Leona, Bard, Alistar

Ne feledjétek, hogy javában zajlik a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!