Négy felállás, amit bátran ajánl a közösség a győzelem érdekében

Négy felállás, amit bátran ajánl a közösség a győzelem érdekében

Rengeteg lehetőség van a FIFA 21-ben a helyes felállás kiválasztását illetően, de melyek működhetnek a legjobban egész évben? Persze sosem szabad mindig egyetlen egyhez ragaszkodni, éppen ezért íme közülük négy, amelyeket érdemes kipróbálni.

Minden évben biztosan fogadkoznak sokan, hogy most majd jobban indul a szezon az új FIFA-ban. A FUT-ban ezért már az elején érdemes megtervezni miként akar nekivágni az ember a megmérettetésnek. Az egyéni taktika, illetve a legjobb formáció kiválasztása pont emiatt egy sarkalatos pontja a taktiktának. A közösség a trial verzióból merített tapasztalat és ötletek után négy olyan felállást emelt ki, amely igencsak jól használható, szinte bárki számára.

Minden bizonnyal köztük lesznek azok is, melyek akár egész évben domináns stratégiát jelenthetnek. Ezeket az ötleteket egyébként nem csak Ultimate Teamben, hanem bármelyik szegmensében a játéknak ki lehet kísérletezni.

4-2-3-1 Wide

A régi kedvenc nem hiányozhatott a felsorolásból. Kicsit a eltér a szintén sokak által kedvet 4-3-3-tól, de ez a taktika alighanem az Ultimate Team egyik klasszikusa.

Ez egy elég kiegyensúlyozatlan felállás, és leginkább a támadásokra ösztönöz. A hátsó alakzat komolyabb ellenállást jelenthet az ellenfélnek, mivel középpályán akár két brutális labdaszerzőre is lehet építkezni. De egy egy box-to-box játékos is beférhet a kezdőbe, ha a megfelelő mutatókkal bír.Támadásban mindig gyors labdarúgókra kell építkezni, leginkább a szélsők tekintetében. Viszont a a FIFA 21-ben több jó mobilis labdarúgót is meg lehet találni, így az agresszív és offenzív stílus kedvelőinek ez egy remek választás lehet. Ezekre az értékekre érdemes figyelni ennél az opciónál:

4-4-1-1 Attack

Ha egy kicsit még stabilabb középpályát akar valaki, akkor jön a képbe a 4-4-1-1. Itt még inkább egyensúlyban van a középpálya és a védelem, viszont itt már érdemesebb a labdatartásra és a több passzos játékra építeni. Ennek a működtetéséhez alapvetően szükség van egy gyors csatárra és egy CAM-ra, aki képes áttörni az ellenfél védelmi vonalán, és itt arra kell gondolni, hogy jól lát a pályán, valamint kiválóan passzol. Bizonyosan ligákban lehet találni kimelkedő futballistákat erre a posztra, de érdemes kipróbálni több kártyát is, mert egyéne válogatja kinek melyikük válhat be.

A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK!

4-5-1 Attack

A középpálya megnyeréséhez egy remek opció. Ebben a formációban szükséged lesz egy csatárra, akire fókuszálni, de kelleni fog egy középső középpályás is, aki elég mozgékony ahhoz, hogy segítsen mind a támadásban, mind a védekezésben. Nem elhanyagolható a gyors szélsők jelenléte sem, mivel őket lehet használni a védelem megbontására. Ezzel a felállással azok járnak jól, akik szeretnek építkezni, és ott tartani az ellenfelet a saját térfelén vagy tizenhatosa előtt. A FUT elején lehet, hogy nem lesz egyszerű a legkirályabb lapokat megszerezni, de 1-2 hónap múlva már mindenképp lehet vele egy próbát tenni.

5-2-3 base

Végül, ha valakit nem érdekel a középpályáért folyó csata megnyerése, de mégis támadásra vágyik védekezés közben, akkor az 5-2-3 lehet a befutó.

A formáció rendhagyónak tűnik, de rengeteg potenciállal rendelkezik, még akár széltében is. A középső alakzat működőképes leheti, ha sikerül behúzni fizikailag erősebb játékost, akik még fürgébben tudnak szaladni. Erre a taktikára esetleg akkor érdemes átváltani, ha az utolsó 10-15 percben le akarja valaki zárni az ellenfele előtt a területet, hiszen nagyon komoly fallal találja magát szembe a másik fél. Kísérletezésre és egyes helyzetekre tényleg jól jöhet.

Ne feledjétek, hogy elindult a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

A FIFA 21 október 9-én jelenik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!