A K&H FIFA versenyei nagyszerű lehetőséget jelentenek a jövő tehetségeinek

A K&H FIFA versenyei nagyszerű lehetőséget jelentenek a jövő tehetségeinek

Október 10-én kerül sor a negyedik K&H e-kupa 1v1 versenyre, amely egyúttal a FIFA21 megjelenését is ünnepli.

Ezen a hétvégén rendezik meg az első, hivatalos FIFA 21 tornát, ahol az ország legjobbjai mellett bárki jelentkezhetett a megmérettetésre, ha elmúlt 16 éves. A parádés meccsek helyszínéül az MTK e-sport arénája szolgál, ahová a színpadon teljesítő játékosok mellett nézőket is várnak, hiszen fantasztikus kivetítőkön élvezhetik a párharcokat és szurkolhatnak, emellett tombolasorosolás is lesz értékes nyereményekkel. A hivatalos sajtótájékoztatón természetesen biztosítottak mindenkit arról, hogy a járványügyi helyzetnek és szabályoknak megfelelő körülményeket teremtenek a szervezők.

A 128 előregisztrációra egyébként pillanatok alatt elfogytak a helyek, akiket a HUNESZ FIFA Masters első négy helyezettje egészít majd ki. Így tehát lesz egy úgy nevezett amatőr része a versenynek, ahonnan a legjobb négy helyzetett a meghívott e-sportolókkal vívnak meg. A verseny összdíjazása 300 000 forint, amiből az amatőr és az e-sportoló kategória indulói külön-külön díjazásban részesülnek. A FIFA 21 – többek között – gyorsított játékmenettel, az edzések testre szabásával, a passzok és lövések pontosságának, valamint érzékenységének javításával fokozta idén a játékélményt, és egyelőre úgy tűnik többeknek már most elnyerte a tetszését az új epizód. Nem csoda tehát, hogy óriási az érdeklődés az évek óta nagy népszerűségnek örvendő K&H e-kupa 1v1 versenyre.

„Ahogyan az életünk minden területén egyre jelentősebbé vált a virtuális tér, úgy a sportban is nagyobb teret nyertek az online játékok és versenyek. A digitális megoldások támogatójaként a K&H a hazai, nem a videójáték piacon működő nagyvállalatok közül elsőként állt be az e-sport mellé, és évek óta aktív szerepet vállal a sport leginnovatívabb, legdinamikusabban fejlődő és az utóbbi hónapok egyik legaktívabb területének, a hazai e-sport fejlődésének támogatásában is. A FIFA nemcsak a hagyományos sportokat tekintve az egyik legnépszerűbb videójáték, hanem azt is bizonyítja, hogy a digitalizáció rendkívüli térnyerésével a sportban az offline és az online tér közti határ elmosódott. A videójáték éppolyan népszerű, mint az eredeti meccsek, a képi megjelenés ma már vetekszik a tévéképernyő előtt ülő szurkolók élményével, az e-sportolók pedig a fizikai felkészültség mellett ugyanazt a profizmust teszik bele a játékba, mint a labdarúgók. Mi idén is ezt az elszántságot, eltökéltséget, kiváló teljesítményre törekvést keressük és díjazzuk a K&H e-kupa FIFA 21 1v1 versenyen” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a rendezvény szponzoraként.

Szegő Péter, az MTK Budapest Esport Szakosztályának vezetője az MTK Budapest Esport Arénában megrendezett verseny kapcsán elmondta:

„Nagy öröm számunkra, hogy Közép-Kelet Európa egyetlen, minden játékigényt kielégítő, exkluzív versenyhelyszínén továbbra is otthont adhatunk a legizgalmasabb hazai e-sport versenyeknek. Mi a magunk részéről az e-sportolók és a szurkolók számára biztosítjuk a vírusjárvány miatt szükséges óvintézkedéseket, a játék új, talán minden eddiginél élethűbb verziója pedig – többek között a gyorsított játékmenettel, a passzok, lövések pontosításával és a mérsékeltebb játékvezetői döntésekkel – igazán szoros és lenyűgöző meccseket ígér.”

Október 10-én, szombaton tehát délelőtt 10 órától megszólal a sípszó és útjára indul a negyedik K&H e-kupa 1v1 versenye, amelyről nem érdemes lemaradni. Aki esetleg online tekintené meg az összecsapásokat, érdemes lesz aznap követnie akövetkező Twitch vagy a Facebook felületeket.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!