LoL: Az 5 legerősebb lövész közül csak ketten sebeznek AD-t

LoL: Az 5 legerősebb lövész közül csak ketten sebeznek AD-t

A Solo/Duo Queue metában megéri szakítani az AD-s hagyományokkal.

A 10.20-as League of Legends frissítésben több olyan karakter kapott módosításokat, amelyek kifejezetten az alacsonyabb ELO-ban harcoló játékosok számára készültek. A kompetitív metát figyelmen kívül hagyta egy rövid ideig a Riot Games, de arra kevesen számítottak, hogy ennyire felborul az alsó ösvényes játékegyensúly. Platina rang felett az öt legjobb győzelmi aránnyal rendelkező lövész közül csak ketten sebeznek AD-t, a többiek AP-ra építik magukat.

5. Ziggs - 51,38%-os győzelmi arány

Folyamatosan lehet dobálni a bombákat, a felerősített alaptámadás farmolásra tökéletes, a menekülésre ott a W. Egyetlen hátránya Ziggsnek, hogy nagyon papír, egyetlen CC alatt képes meghalni. Toronydöntési képessége miatt hasznos tagja minden csapatnak.

4. Jinx - 52,22%-os győzelmi arány

Kevésbé kedvelt ADC, de a számok mellette szólnak. Nagy távolságból, torony alatt lehet vele farmolni, könnyű az ösvénytolás, az ultival messziről lehet befejezni a killeket. Menekülni nem tud, ezért egy tapasztaltabb Nautilus/Leona/Thresh ellen kellemetlenségek alakulhatnak ki már a 2v2 szakaszban is.

3. Miss Fortune - 52,46%-os győzelmi arány

A profik és a low ELO playerek körében egyaránt népszerű hős, nem nehéz vele játszani, de menekülni Jinxhez hasonlóan ő sem tud. A Bullet Time-ot (R) jól kell időzíteni, mivel a csapatharcokban az egyik legerősebb ADC ultival rendelkezik a kalózhölgy. 

2. Cassiopeia - 54,00%-os győzelmi arány

Az egyik legnehezebb mágus, mivel nagyon jó reflexekre és fürge ujjakra van szükség, hogy kiteljesedjen a karakter. Farmolni nem nehéz a Twin Fang miatt, de a CC-re ő is nagyon érzékeny. Tankossággal rendelkezik, de kell hozzá a befejezett Seraph ölelése.

1. Swain - 56,76%-os győzelmi arány

Támogatóként és középső ösvényesként is megállja a helyét, de a legjobb számokat ADC szerepben hozza. A Korok pálcája megvásárlásáig nem tudja felvállalni a harcokat, de után megállíthatatlanul söpör végig az ellenfél sorai között. Tankos, rendelkezik tömegirányítási képességgel, de ösvényen nem könnyű a helyzete mivel sem alaptámadásokkal, sem Q-val nem tud messziről farmolni.

https://esport1.hu/news/2020/10/08/lol-league-of-legends-riot-games-mythic-support-items-mitikus-tamogato-targyak-loemifar

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy elindult a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ADC vagy APC kell inkább alsó ösvényre?