A PS Plus akciója megmutatta, működhet a PUBG-nál is a free-to-play modell

A PS Plus akciója megmutatta, működhet a PUBG-nál is a free-to-play modell

Sajnos a játéknál egyre nagyobb problémát okoz, hogy fogynak a játékosok.

Battle royale játékot készíteni mindig is rizikós volt, még talán jobban, mint 5v5 játékot, hiszen amíg egy CS:GO vagy LoL esetében 100 ember 10 meccset hoz ki, addig egy klasszikus br-nél ez bizony egyetlen meccs, tehát ahhoz, hogy flottul üzemeljen a játék, folyamatosan népes aktív játékosbázisnak kell lennie. Amíg felkapott a cím ezzel nincs is probléma, évekig a PUBG-nak sem volt gondja, most már viszont csúnyán rájár a rúd, hónapról hónapra kevesebben nyomják, ha van is fellendülés, az minimális és nagyon rövid ideig tart.

A fejlesztők már a botokat is behozták, ezzel is pótolva a hiányzó játékosokat, a helyzet viszont folyamatosan romlik. Azonban a Sony szeptemberben a PS Plus előfizetőknek ingyen odaadta a világ egykor legnépszerűbb battle royale játékát, az eredmény pedig nem maradt el: volt idő, amikor tízszeresésére nőtt a PUBG játékosok száma PS4-en.

A Rocket League is bebizonyította, hogy a free-to-playre váltás működhet, a sokáig stagnáló játék jelenleg szárnyal, nem ritka az egyidejűleg online lévő 1-2 millió játékos sem, ami hatalmas ugrás a korábbi 100-200 ezerhez képest. Persze a Rocket League más játék, mint a PUBG, van ugyanis egy hatalmas előnye: nem kell csalókkal küzdenie.

Elképzelhető, hogy a PUBG Corp.-nál is felmerült már, hogy váltsanak modellt, viszont a PUBG esetében ez azt is jelentené, hogy még inkább elszaporodnának a csalók, még élvezhetetlenebb lenne a játék. Nem biztos, hogy a PUBG Corp. készen áll erre, még ha egy remek kiutat is jelentene a játék elnéptelenédéséből.

Te örülnél, ha free-to-play-re váltana a PUBG?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!