Hosszabbítás és büntetők döntöttek a K&H e-kupa FIFA 21 1v1 verseny helyezéseiről

Hosszabbítás és büntetők döntöttek a K&H e-kupa FIFA 21 1v1 verseny helyezéseiről

Végül a nyílt nevezésű és a profi szakaszt is MTK játékos nyerte meg hazai pályán, hiszen a versenyt az MTK e-sport arénában rendezték meg.

Egy szenzációs versenyen vagyunk túl, és bőven kijelenthető, hogy méltó megünneplése volt a K&H e-kupa 1v1 verseny a FIFA21 megjelenésének. Az esemény a nyílt nevezésű szakasszal kezdődött, amikor a 128-as körben eshettek egymásnak a felek a virtuális pályákon. Egyre másra pörögtek a küzdelmek, illetve a fordulók, és változatos meccseket, valamint eredményeket lehetett látni. Egyszer csak képernyőre került az MTK egyik feltörekvő játékosa, Kiss Ákos, aki a csapatválasztása és a fergeteges játéka miatt lopta be magát a közösség szívébe. A fiatalember négyszer is képernyőre került, hiszen a Kasiva Reysol japán elsőosztályú csapatot választva brillírozott - az ovr 90-es szabály miatt nem volt különbség az együttesek köztött -, valamint több ízben is hátrányból fordítva aratott nagyobb arányú diadalokat. Egészen a döntőig masírozott, ahol a DVSC játékosa, Gódor Donát volt az ellenfele. Itt is sikerült egy hatalmasat játszva nyernie 2:1-re, így őt lett az aranyérmes, míg a harmadik helyet szintén egy MTK játékos, Fehér Bálint szerezte meg, miután ugyancsak 2:1-re legyőzte a DVTK fiatal titánját, Kleine Pétert.

Ezt követően ez a négy játékos tovább folytatta a versenyt, hiszen idő közben megjöttek a HUNESZ FIFA Masters első négy helyén végző meghívott játékosok is. Az első körben mindegyikük az nyílt verseny kvartettjéből kapott ellenfeleket. Egy kivételével minden párosítást a meghívott játékosok nyertek:

Majorosi Krisztián 3:0 Fehér Bálint
Fábián Dániel 2:2 Gódor Donát (büntetőkkel: 3:4)
Hajdú Viktor 2:0 Kleine Péter
Szentgyörgyvölgyi Örs 2:1 Kiss Ákos

Az Illés Akadémia Spirit játékosa, Fábián Dániel hatalmasat játszott, de az amúgyis lutri büntetőpárbajban, ha kicsin múlt is, de alul maradt Donáttal szemben. Az elődöntőben az alábbi párosítások születtek:

Majorosi Krisztián (MTK) 4:1 Gódor Donát (DVSC)
Hajdú Viktor (MTK) 0:1 Szentgyörgyvölgyi Örs (DVSC)

Krisz hátrányból fordított és aratott nagy arányú győzelmet, míg a másik találkozón egyetlen egy találat döntött. Aztán az eddigi simábbnak mondható találkozók után Krisz egy nagyon szoros és kiélezett csatát vívott Örssel. A rendes játékidőben mindketten 1-1 gólt szereztek, így hosszabbítással folytatódott a meccs. A 97. percben viszont Casemiroval egy 50 méteressel átadással ugratta ki a jobb szélen hatalmas sprintet bemutató Vinícius Juniort, és mivel a védelem a les miatt kiugrott, de a partjelző nem lengetett, így simán középrepasszolhatta a szintén üresen lévő Hazardnak. Még egy újabb passz is belefért, a tizenhatosra befutó Balenek, akivel - mint később kiderült - 13 méterről kapásból szerezte meg a győztes találatot. A finálé azonban 2 győzelemig tartott, tehát következett a visszavágó. Itt megint Bale vállalta magára a főszerepet, miután ugyanis a 69. percig gól nélküli döntetlenre állt a párharc, egy visszapasszt követően megindult a walesivel a kapu irányába olyan 35 méterről. Örs ezt mintha nem vette volna komolyan, nem is támadta olyan serényen az ellenfelét, így Krisz egészen hihetetlen módon az ötös jobb sarkáig be tudott törni, ahonnan kilőtte a hosszút. Majorosi Krisztián ezzel a HUNESZ FIFA Masters és a Magyar E-sport Fesztivál első helyet után zsinórban a harmadik nagy tornáját is behúzta.

A harmadik helyért szintén ádáz csata dúlt, mindkét játékosnak sikerült 1-1 mérkőzést megnyernie, a harmadik mindent eldöntő felvonás pedig egészen a büntetőpárbajig tartott. Mindezt úgy, hogy a 116. percig még Viktor vezetett 3:2-re - 2:2-es rendes játékidőt követően -, viszont a lefújás előtt néhány perccel a csereként beállt Origivel egyenlített Donát. A tizenegyeseknél szintén ő tudott jobban koncentrálni, és nem hibázott, ráadásul ellenfele 2 büntetőjét is megfogta, így 3:3 után tizenegyesekkel 4:1-re nyert és ezzel övé lett a bronzérem.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!