BorasLegend bemutatta a Speed Boost működését a FIFA 21-ben

BorasLegend bemutatta a Speed Boost működését a FIFA 21-ben

A sebesség az egy dolog, de tudni kell kihasználni, és ezzel az extrával sok esetben meg lehet verni a védőket.

Szinte nincs olyan FIFA epizód, amelyben ne akadnának rá trükkökre, amivel - a szabályokat betartva - a különböző játékmódokban ne tudnának az ellenfél fölé nőni. Néhány évvel ezelőtt a fake shot élte virágkorát, és most a speed boost lehet a következő sláger. Épp ezért nem árt megtanulni helyesen használni.

A helyes gomb és az időzítés

Amint azt a népszerű YouTuber és e-sport játékos, BorasLegend videójában lehet látni, van olyan trükk, amivel könnyebben le lehet futni az ellenfelet, de nem biztos, hogy mindenki ismeri.

Ezt a speed boostot lényegében aktiválni kell. Méghozzá akkor, amikor az ellenfél egy védője a játékosra rontana. Ilyenkor a szűrő vagy a hátvéd nyomás alá helyezné a támadót, és igyekezne elvenni a labdát, ezért remek lehetőség adódik a labda gyors üres helyre való megtolására és gyakorlatilag meg lehet verni az ellenfelet ezzel. Mindössze annyit kell tenni, hogy kétszer - gyorsan egymás után - meg kell nyomni az R1 / RB gombot. Boras szerint közvetlenül a szerelési probálkozás előtt nyílik erre a legjobb alkalom.

Egyesek szerint ez azóta már átkerült az L1 / LB gombra. A lényege egyébként az, hogy a játékos megtolja a labdát és nagyobb sebességre gyorsul rövidebb idő alatt. A másik videóból az is kiderül, hogy egyenes a koordináta rendszer szerinte jobb és bal oldali irányban a legjobb alkalmazni, átlósan és másfelé már egy kicsit kevésbé hatékony a dolog.

Ezt a mechanikát biztos sokan ismerik, de sok esetben éppen ennyi is elég egy helyzet kidolgozásához, bár azért nem árt begyakorolni, főleg az időzítését.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!