24 órával eltolták az első WL startját és tovább is tart, és az EA elmondta miért

24 órával eltolták az első WL startját és tovább is tart, és az EA elmondta miért

Ha esetleg valaki azon csodálkozna, hogy miért nem tudott belevágni az első Weekend League küzdelmeibe, annak most ezt megválaszoljuk.

Sajnálatos módon az EA Sports „előre nem látott körülmények miatt” 24 órával kénytelen volt eltolni a FIFA 21-ben az első FUT Champions Weekend League startját. Emellett azt is hozzátették gyorsan, hogy a WL pont emiatt 24 órával tovább is tart, viszont egy egy nemes gesztusként a bejutó játékosoknak visszatérítik az összes Champions pontját. A játék megjelenése mellett a FIFA-sorozat első Weekend League hétvégéje mindig hatalmas izgalommal tölti el a közösség egy részét. Ekkora sikerül általában összerakni egy olyan kezdőt, amelyet ezáltal le is lehet tesztelni, hogy mire lehet képes, és megmutatkoznak az esetleges gyengeségek is, ezek pedig lehetőséget jelent a következő hetekben ezeknek a kijavítására és az újabb, valamint jobb játékosok beszerzésére.

Viszont a FIFA 21-ben valami nem stimmelt, ezért a WL-t nem indították el az eredetileg tervezett október 16-án, de a teljes hétvége nem marad el, ezért 24 órával elcsúsztatták a kezdést. Az, hogy egy nappal később indul, azt is jelenti, hogy 24 órával tovább is tart, ami viszont jó hír.

FIFA 21 WL késés

"Előre nem látott körülmények és okok miatt a közelgő FUT Champions Weekend League 24 órával eltolódik" - mondta az EA a Twitteren a játékosoknak néhány órával a rajt előtt.

Általában a játékosoknak a szombatjukat és vasárnapjaikat áldozzák fel azért, hogy le tudják játszani az összes WL mérkőzésüket. Viszont most annyira nem kell sietniük ezeken a napokon, mivel az eseményt még bőven be lehet majd fejezni hétfőn is, bár kérdéses, hogy e mennyi mindenkinek kényelmes-e vagy sem. Ezen túlmenőnek némi jó hír van az esettel kapcsolatban. Ha már szorgalmasan ledarálta valaki ugyanis a Division Rivals meccseit és megszerezte a 2000 Champions pontot, akkor „ingyen” nevezhet az első WL-re. Mivel úgy határozott az EA, hogy visszatéríti a hétvégi bajnokságba bekerült összes játékosnak ezt az elköltött összegét, így gyakorlatilag egy fillér feláldozása nélkül részt vehetnek a következőben.

"Minden játékosnak, aki beváltja FUT Champions pontjait a hétvégi WL-be való bejutásért, a következő hétvégi bajnokság előtt visszakapja a 2000 FUT bajnok pontjait a menetrend megváltozása miatt." - tették hozzá.

Ez egy kedves gesztus a kiadó részéről, már csak azt lenne jó tudni, hogy rögtön itt az első hetekben mi olyan galiba történhetett, ami meggátolta a zökkenőmentes indulást. Remélhetőleg nem nagy a probléma, és ilyen ebben az évben már nem fordul majd elő. Mindenesetre, aki elindul a mostani WL-en annak sok szerencsét és győzelmet kívánunk.

Ne feledjétek, hogy elindult a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!