Tekkz megmutatta FIFA 21-es csapatát és a taktikájáról is mesélt

Tekkz megmutatta FIFA 21-es csapatát és a taktikájáról is mesélt

Egyrészt láthatóvá tette a kezdőjét, másrészt elmondta, hogy mit kell tudni az ő 4-2-3-1-es stratégiájáról.

Tekkz-t talán aligha kell bemutatni bárkinek is, hiszen a világ egyik, ha nem a legjobb FIFA játékosáról van szó. A még mindig csak 18 éves brit fiatalember elképesztő tehetséggel van megáldva, és ezt az elmúlt években már többször be is bizonyította. 2019. novembere óta a Fnatic e-sportolója, de kétszer fél éven keresztül kedvenc csapatát, a Liverpoolt is képviselte már a nemzetközi porondon, ide értve az újonnan elindított eChampions League-et is. Olyan tornákat sikerült megnyernie, mint a FUT Champions Cup, PGL FIFA 19 Masters Bucharest 2019, ePremier League 2019, FIFA eClub World Cup 2019, csak hogy néhányat említsünk. Eddigi karrierje során már több, mint 440 ezer dollárt szedett össze.

Nem meglepetés tehát, hogy a FIFA 21-nek is az elsők között vágott neki, és rögtön fel is fedte csapatát.

Rögtön hozzátette, hogy biztosan lesznek olyanok, akik ráaggatják az ennyi pénzből könnyű ilyen brutál csapatot építeni, de leszögezi, neki ez a munkája. Ezért ahhoz, hogy a legjobb lehessen, egyértelműen pénzt áldoz arra, hogy minél rövidebb idő alatt, minél jobb együttest építsen. A képen egyébként balról jobbra az alábbi, elég támadó szellemű kezdőcsapat látható: Alisson (Liverpool), Mendy (Real Madrid), Varane (Real Madrid), Van Dijk (Liverpool), Semedo (Wolverhampton), Neymar (PSG), Mbappé (PSG), Zidane (Icon), Garrincha (Icon), Vieira (Icon), C.Ronaldo (Juventus/Piemonte Calcio).

Rajtuk kívül a Custom Tactics részlegbe is enged némi bepillantást. Elmondta többek közt, hogy a védekezésben a Width az nála mindig ötösre van állítva, de különösebb indoka ennek nincs, szerinte így van leginkább egyensúlyban a csapata. A Depth azért kapott egyel többet, vagyis hatot, mert úgy érzi így tudja kontroll alatt tartani a saját együttesét, ugyanis ha valaki nem ura a saját gárdájának, akkor már eleve sok esetben hátrányba kerülhet az ellenféllel szemben. A másik pedig, ha lejjebb állítja az értéket, akkor az ellenfele többet és jobban képes birtokolni a labdát a középpályán, ő pedig ezt nem igazán szereti, mert akkor kevésbé rajta múlik mit tud kezdeni a meccsben.

Támadásban szintén alap az ötös Width, és általában 4 játékos szeret a box (tizenhatos) környékén vagy azon belül tudni. Ha itt már egyel nagyobb érték van, akkor elmondása szerint sokkal könnyebben le tudják kontrázni, ha hibázik. Számára pedig az is fontos, hogy több 5-5 csillagos játékosa legyen a pályán. Az egyéni instrukciókat az alábbiak szerint alakítja ki:

  • RB/LB: Stay Back While Attacking

A CB-ket az alapokon hagyja.

  • CDM: Cover Center / Stay Back While Attacking
  • LM/RM: Get Into The Box For Cross
  • CAM: Balanced Crossing Runs

A ST esetében pedig a lényeg, hogy elől maradjon szinte mindig és borsot törjön a védők orra alá.

Ez tehát a világ egyik legjobb játékosának a FIFA 21-es felállása és stratégiája, és hátha egy kicsit ez segít a közösség tagjainak, hogy miben érdemes gondolkozni, ha az ember fejlődni szeretne. Azért a kísérletezést és a rengeteg gyakorlást az itt látottak sem helyettesítik.

Ne feledjétek, hogy elindult a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!