Egy népszerű youtuber szerint segélycsomag kellene a FIFA 21 piac megmentése céljából

Egy népszerű youtuber szerint segélycsomag kellene a FIFA 21 piac megmentése céljából

A YouTubeon Nick ’RunTheFUTMarket’ Bartels az egyik legfelkapottabb Ultimate Team tartalomgyártó, és most egy igen fontos témáról beszélt egyik videójában, miután a játék alig pár hetes megjelenése után szemtanúja volt a FIFA 21 piacának „összeomlásának.FIFA

Emellett egy érdekes ötlettel állt elő a fiatalember. Ő egyébként általában igyekszik olyan tippeket adni, amely segíti a közösséget, szóval nemhiába nézik őt több száz ezren hétről-hétre, emiatt pedig érdemes lehet odafigyelni a szavára. Nem meglepő sajnos, hogy a FIFA 21 is leginkább arról szól, hogy a játékosok minden nap kártyákat vásárolnak és adnak el, ezért nagyon nehéz lehet megjósolni, hogy valaki csapatának az értéke - szinte egyik napról a másikra - magasabb vagy alacsonyabb lesz-e.

Ennek a problémának a megoldására, mivel számos kártya ára jelentősen csökkent - és csökkenni is fog - az október eleji indulás óta, Nick most az amerikai kormányzatnál már bevált, úgy nevezett ösztönző csomag bevezetésére tett javaslatot. Erről annyit érdemes tudni, hogy még áprilisban a kongresszus elfogadta azt a csomagot, amely szerint sok amerikai állampolgár kapott 1200 dollárt a gazdaság újbóli fellendítése céljából.

De ez működne a FIFA-ban?

A Nick a napokban feltöltött videója során terjesztette elő az ötletet, ahol azt állította, hogy a piac hamarosan stabilizálódna, ha az EA mindenkinek ingyenes coint osztogatna. Az elképzelés lehet, hogy jó vagy pocsék, de talán nem árt egy kicsit mélyebbre ásni a szándékot illetően:

A piac ismét nagy szenved, méghozzá nem is kicsit. A legtöbb kártya értéke, amelyet valószínűleg egy csapathoz vásároltak a játékosok, már bezuhant. Ezért javasol az EA SPORTS-nak, hogy szükségünk lenne egy ilyesfajta "segély" csomagra. Én úgy látom, hogy hetente 85 000 coin minden egyes embernek jót tenne a FIFA gazdaságnak. Ha gyorsan bevezetnék ezt vagy valami hasonlót, akkor az elég kellene, hogy legyen a piac újbóli felpörgetésére és stabilizálására, mert jelenleg a piac mondjuk úgy, hogy haldoklik."

Ez valaha megtörténhet?

Nick átfutott néhány olyan kártyát, amelyeknek az ára elég szépen ingadozik/ ingadozott a legjobbak között. Példaként a Newcastle játékosának, Allan Saint-Maximin TOTW kártyáját használta. Nem ez volt az egyetlen ilyen lap, amely igazából óriásit veszített az értékéből.

"Ilyen ütemben pár hét alatt szinte a legtöbb lap discard értéket üt majd csak meg. Riasztó sebességgel haladunk a piac összeomlása felé és ez nem jó srácok." - zárta mondandóját.

Sajnos ez az, amit az EA eddig még soha nem valósított meg a játékában, és nagyon nem valószínű, hogy valaha is ilyen módon nyúl bele a körforgásba. Egyszer
en túl sok bevételük származik minden évben a FUT-csomagokból, így nem áll szándékukban saját maguk szabályozni a piaci feltételeket. Ezért ez vagy bármilyen másik ötlet, amely megmenthetné a FIFA in-game gazdaságot az nem valósul meg, legalábbis nem az EA törekvései alapján javulhat majd meg a helyzet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!