Hirdetés

Megdőlt a legrövidebb világbajnoki mérkőzés rekordja - G2 vs DWG összefoglaló

Fény derült a 2020-as League of Legends világbajnokság első döntőseire!

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Dreamhack Open RMR Fall

Sprout vs. Heroic

Hirdetés

Fontos napra ébredtek ma az európai szurkolók, a G2 Esports világbajnoki elődöntőt játszott 12 órától a koreai DAMWONGaming ellen. Mindenképp parádés találkozónak ígérkezett, íme az összefoglalónk róla.

Első mérkőzés

Meglehetősen killzáporos early game-mel kezdtek a játékosok, hamar megvolt a first blood a G2 oldalán, és erre a válasz a DWG-től. 2-6-os kill arányban a G2 kicsit passzívabb játékba váltott, a DAMWON ugyanis 2-3 ezer goldnyi előnyhöz jutott, ami egyértelműen nem volt jó hír számukra. Egy idő után persze a G2 rájött, hogy muszáj erőltetniük a dolgokat, különben a DAMWON lassan, de biztosan viszi el a meccset. Ennek eredménye viszont az lett, hogy meggyorsították a folyamatot, ugyanis a DWG minden létező harcot megnyert, és folyamatosan szedték az objective-eket, tornyokat, sárkányokat, a 23. percben a Baron is befigyelt náluk, három perccel később pedig a sárkánylélek is. Az aranykülönbség már bőven 12 ezer felett járt, majd le is zárta a találkozót a DWG.

Második mérkőzés

A következő meccsen a Damwon már nem tudott magának akkora előnyt kialakítani, sőt a G2 volt nyeregben, ezúttal működtek az akcióik, még sárkányokat is tudtak szerezni, a bot lane pedig egy Rift Herald támadást is elhárított. Bár az első csapatharcot mondhatni megnyerte a G2 (4v5-ben harcoltak, amíg Nuguri pusholt topon), különösebb gold előnyt nem tudtak kialakítani, ugyanis a DWG rengeteg tornyot ledöntött. A 25. perc környékén aztán beindultak az események, a Damwon mintha pánikba esett volna, egyesével mentek be a G2 kezei közé, rengeteg gyilkosságot halmozott így fel az európai csapat, sőt, sárkánylelket, és Baront is tudtak hozni ebből. Itt mondhatni eldőlt a meccs, nem sokkal később a Nexust is beütötték Capsék. 1-1.

Harmadik mérkőzés

A harmadik meccs korai szakaszában Mikyx felvette a feed cipőjét, különféle szerencsétlen szituációkban több gyilkosságot adott a DWG-nek, Ghost így 5/1/0-ban állt. Tény, hogy ez többször is azért történt, hogy a társait megvédje. A 19. percben megtörtént az első 5v5-ös csapatharc, a DWG viszont rövidre zárta ezt, egy ember elhullott a G2-tól, a többiek low hp-val elfutottak. A következő már jobban kedvezett a G2-nak, itt ők tudtak felülkerekedni, érdemi veszteséget viszont nem szenvedett el a DWG. Sorra hozta az objective-eket a koreai csapat, a 25. percre megvolt nekik a Hegysárkány lelke. Érdekesség, hogy hiába volt dupla annyi gyilkossága, és dupla annyi ledöntött tornya a DWG-nek, aranymennyiségben 1-2 ezer volt a különbség a két csapat között, egészen a 28. percig, ahol Baront szerzett a DWG. Innen már nem volt visszaút a G2 számára, egy hirtelen kialakult csapatharc megpecsételte számukra a meccset. 2-1 a DWG-nek.

Negyedik mérkőzés

Erre a találkozóra a Damwon igencsak felszívta magát, egy nagyon agresszív early game után a 14. percben 5 ezernél is több arannyal mentek, két sárkányt és 7 gyilkosságot szereztek. A G2 bármit is próbált, semmi nem jött nekik össze, ez pedig később sem változott, konkrétan 20 perc sem kellett ahhoz, hogy a DWG elhozza a harmadik győzelmét. Annyira gyorsan nyertek, hogy ez lett a valaha volt leggyorsabb mérkőzés a League of Legends világbajnokságok történelmében.

G2 vs DWG 1-3!

Vasárnap a LoL vb folytatódik, a Suning csap össze a Top Esports játékosaival, ekkor derül fény majd a döntő második résztvevőjére, melyet jövő héten szombaton, 11 órakor rendeznek meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerinted ki lesz a Damwon ellenfele?

Hirdetés
9 db hozzászólás
 • CaptainMorgan 1 hónapja
  Sírni fogok, ha bejön a kieséses szakaszom, mert megfeledkeztem csoportkörről, de az is bejött volna....
  0 1 Válasz
  • Heldeus 1 hónapja CaptainMorgan
   Uh, na igen :c Így rip az Alienware Battlestationnek. Képzeld el, hogy az hogy fogja érezni magát, akinek minden perfekt eddig, de a döntőnél bukja el.
   0 0 Válasz
 • HollowLatte 1 hónapja
  Eddig egyetlen egy tippem volt ami nem jött csak be, csóval remélem a hátralévőek is sikeresek lesznek. Bárcsak a kieséses szakaszra is figyeltem volna és nem csak random összepasszolgatom őket. ????
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Danicsusz 1 hónapja
  Az gg a DWG-nek!
  0 0 Válasz
 • Ghostrider 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Vike 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Deathwing 1 hónapja
  Kína és G2, érdekes ..
  0 0 Válasz
 • R4z0p 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés