Hirdetés

Brutálisan erősnek tűnik a kiszivárgott tesztek alapján a Ryzen 9 5950X

A jelenlegi mezőnyben abszolút egyeduralkodó lehet az AMD zászlóshajója.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Anniewhere a Szurdokban

League of Legends - Heti feedelés a spanokkal

Hirdetés

Két különböző fórumon bukkantak fel a hamarosan megjelenő AMD Ryzen processzorok CPU-Z benchmark eredményei. November 5-én minden kiderül, ugyanis erre a napra tűzte ki a gyártó az új procik hivatalos megjelenését. A tesztek alapján megközelíteni sem tudja jelenleg egyetlen általános felhasználásra készített CPU sem a Ryzen 9 5950X teljesítményét, de az olcsóbb kategóriában sem kell szégyenkeznie az AMD-nek, ugyanis kifejezetten erősnek tűnik a Ryzen 7 5800X is.

Egyszálas teljesítményben 690,2 pontot ért el az új Ryzenek legerősebbike, többszálas fronton 13306,5 pontszámig kúszott a számláló. A 16 magos, 32 szálas processzornak jelenleg nincs ellenfele az Intel portfóliójában, a 10 magos, 20 szálas i9-10900K CPU-Z eredményei (egyszálas pontszám 650, többszálas eredmény 7389 pont) meg sem tudják közelíteni az 5950X-et. 

Elvégezték a CPU-Z benchmark tesztet az AMD Ryzen 7 5800X esetében is, amelyek eredményei szintén kiemelkedőek lettek. A 8 magos, 16 szálas CPU egyszálas teljesítményben simán veri a jelenlegi mezőnyt, többszálasban alig marad el az i9-10900K-tól. Ilyen előjelek mellett kíváncsian várhatja mindenki, hogy mivel tud előrukkolni az Intel, mivel a Zen 3-as kínálat egyelőre nagyon meggyőzőnek tűnik. Az Intel River Lake szériára 2021 második negyedévéig kell várni, de semmi sem garantálja, hogy a félévnyi fejlesztési előny elég lesz ahhoz, hogy megszorongassák a legnagyobb riválisukat. És akkor még nem került szóba a Big Navi, ami a videokártyák piacát robbanthatja fel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Neked milyen processzor van a gépedben?

Hirdetés
2 db hozzászólás
 • taizunhun 1 hónapja
  Kíváncsi vagyok ki az aki ki is tudja használni
  0 0 Válasz
  • Sziky 1 hónapja taizunhun
   Ha az árra gondolsz, akkor az AMD procik csúcsát még mindig többen ki tudják használni, mint az Intel csúcsát.
   0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés