Sose találod ki, melyik ország válik épp a következő e-sport nagyhatalommá

A mobil e-sportok térnyerése nagyhatalommá tehet országokat.

Magyarországon viszonylag kicsi az a réteg, aki kimondottan mobil e-sport játékokkal játszik és versenyszerűen e-sportol a telefonján, még annak ellenére is, hogy a 10 milliós országban az okostelefon penetráció bőven 100% felett van, egyes kutatások szerint 11 millió mobileszköz jut a hazai lakosságra. Elérhetőnek tehát elérhetőek a mobil e-sportot, versenyek tekintetében azonban néhányat leszámítva (mint pl. a V4-es Clash Royale torna) csak el-elvétve találkozni kimondottan mobilosokat célzó aktivitásokkal. Pedig vannak jó PUBG mobile játékosaink is, és egyre több olyan játék van, ami kimondottan ezt a szegmenst célozza, gondoljunk csak arra, hogy pl. a Teamfight Tactics is elérhető mobilon, de most jön a kimondottan okoseszközökre tervezett LoL, a Wild Rift is.

Van azonban egy ország, amit a mobilos játékok térnyerése tett nagyhatalommá, ez pedig India. Egy friss kutatás szerint 10-ből közel 7, indiai városban lakó ember játszik valamilyen mobiljátékkal, toronymagasan ez a legnépszerűbb kategória az országban. A kutatás kitér arra is, hogy a játékosok 82%-a átlagosan 10 órát játszik egy héten az okostelefonján, 16% pedig még ennél is többet. A felmérés arra is rákérdezett, hogy melyik platformon követik a leginkább a játékokat az indiaiak, itt a legnépszerűbbnek a Youtube Gaming bizonyult, amely egyre inkább úgy tűnik, hogy a mobil e-sportok és a mobilos játékok közvetítésében találja meg a saját piaci rését a nagy streaming platform háborúban. 

Ennek ellenére, ha India eddigi e-sport eredményeit nézzük, a világ top 50 országába is alig fért be, egyelőre. A legeredményesebb indiai játékos a 34 éves Pentala Harikrishna, aki internetes sakkversenyekkel nyert csak idén 24.250 dollárt eddig, de a 2. és 3. helyezett is sakkozásból érte el a legjobb eredményeket az Esportsearnings.com adatbázisa szerint.

Figyelembe véve azonban, hogy India lakossága megközelíti a 1,5 milliárdot, az elkövetkező években nem lennénk meglepve, ha sok tehetséges mobil e-sport játékos kerülne ki az országból. Nem véletlen az se, hogy a nagy versenyszervezők, mint pl. az ESL, is egyre közelebbről vizsgálják az indiai piacot. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol mobil e-sport játékokkal?

  • 22 %
  • 78 %
Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.