Korea és Kína összecsap, érkezik a  LoL világbajnoki döntő

Korea és Kína összecsap, érkezik a LoL világbajnoki döntő

Az év legfontosabb League of Legends mérkőzésének kezdéséig már csak órák vannak hátra.

Az egészségügyi helyzet miatt kaotikus év van a profi LoL-osok mögött, de végre elérkezett az a pillanat, amire minden rajongó várt. A 2020-as Worlds döntője, ahol eldől, hogy a DAWMON Gaming vagy a Suning lesz a világbajnok. A közvetítés 11:00-kor kezdődik, a watch.lolesports.com oldalán érdemes nézni a streamet, mert értékes dropok várnak rád.

DWG vs. Suning, avagy Góliát és Dávid összecsapnak

A világbajnokság elején több szakértőnek feltették a kérdést, hogy ki a legnagyobb esélyese az idei vb-nek. A válaszadók többsége két csapatot emelt ki a mezőnyből, az LPL bajnokát, a Top Esportsot, valamint az LCK trónján helyet foglaló DAWMON Gaminget. Előbbi csapat az elődöntőig menetelt, ahol a harmadik seed, a Suning ötöse, nagyszerű játékkal kiejtette őket. A másik ágon simán végiggázolt az egyenes kieséses szakaszon a DWG, óriási formában várhatják a mindent eldöntő küzdelmet.

Miért nyerhet a DAMWON Gaming?

A jelek mind egy irányba mutatnak, a nem túl messzi távolban kirajzolódik a bajnoki trófea, amit ShowMaker és társai tartanak a magasba.

  • A 2020-as Worldsön eddig mindössze két (!) meccset veszített el a DAMWON. A csoportkörökben a JD Gaming, az egyenes kieséses szakaszban a G2 Esports tudott egyetlen meccs erejéig felülkerekedni a DWG-n
  • Nuguri bármikor képes előhúzni a Kennenjét, amivel még nem vesztett meccset a Worldsön
  • Az egész mezőny legjobb dzsungelese Canyon
  • Zsinórban 25 meccset nyertek kék oldalon
  • Az utolsó 50 meccsükből 46-ot megnyertek

Miért nyerhet a Suning?

A meglepetéscsapat "csak" harmadikként jutott ki Kínából a vb-re, de hatalmas skalpokat gyűjtöttek már be, ezért nem szabad őket lebecsülni.

  • A 2020-as Worldsön mindössze négy meccset veszítettek el. Az egyenes kieséses szakaszban 3-1-re legyőzték a Kínai ezüstérmest (JDG), 3-1-re felülmúlták az LPL bajnokot (TES)
  • Huanfeng és SwordArt ihletett formában várja a döntőt, óriásit játszottak mindketten a TES ellen
  • Bin megmutatta, hogy egy Jaxet nem lehet megállítani, hiába próbálkoznak vele akár többen is
  • Nagyszerűen teljesített a csapat a gyakorlómeccseken, egyértelműen ők voltak a legjobbak a DAMWON mellett ezen a téren

Nagyon sok múlik majd SofM teljesítményén, aki hiába játszik ugyanazokkal a hősökkel, mint Canyon, a koreai csapat dzsungelese többet ki tud hozni Gravesből és Kindredből. ShowMaker és Angel szeret elmozogni a középső ösvényről, nem véletlen a legtöbbet játszott hősök Twisted Fate, illetve Galio. Az aktuális forma rengeteget segíthet mindkét együttesen, azonban a DAMWON mellett több érvet lehet felsorakoztatni összességében. Ha nyernek, akkor ismét koreai bajnokot ünnepelhet a világ, ha a meglepetéscsapat viszi el az első helyet, akkor zsinórban harmadik alkalommal Kínáé lesz a dicsőség.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL megyei döntői. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 bejut a League of Legends világbajnokság döntőjébe?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.