Megyék Csatája - Így élték meg a LoL csapatok az eddigi meccseket

Megyék Csatája - Így élték meg a LoL csapatok az eddigi meccseket

Már nem kell sokat várni arra, hogy megkezdődjön a hosszú hajrá a Megyék Csatája LoL bajnoki címéért.

Hamarosan kezdetét veszi a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny következő szakasza, ahol régiós csoportkörökben mérkőzhetnek meg a legjobb League of Legends csapatok. Az eddigi tapasztalatokról, valamint a közelgő esélyekről számoltak be a déli régió együttesei.

Hogyan készültetek fel a megyei döntőre? Tudtatok reagálni a folyamatosan érkező újabb és újabb LoL frissítésekre? 

Somogyi Sasok: „Kicsit nehezen indult, ugyanis nem sokat tudtunk az ellenfelünkről, így mind a tiltási mind a választási fázisban bizonytalanok voltunk. így arra jutottunk hogy, a saját erősségeinket fogjuk kiaknázni ahelyett hogy, őket hátráltatnánk valamilyen módon. Könnyedén, mert pár nappal előtte megnéztük hogy mik lesznek az új dolgok és azok alapján próbálgattuk a játékunkat.”

Bács-Kiskun Betyárok: „Próbáltunk minél többször gyakorolni együtt, párszor sikerült is összehozni. A kisebb patchek nem jelentettek gondot, a preseason patch viszont cseles lehet számunkra.”

Baranyai Bástyák: „Clashen gyakoroltunk, amit sikerült is megnyernünk, illetve ranked flexen. Nem fordítottunk különösebb figyelmet az újításokra, mert egyelőre nem voltak nagy változások meta ügyileg.”

Mi volt a taktikátok a megyei döntőben, hogyan sikerült megkaparintani a nagyon fontos győzelmeket? 

Somogyi Sasok: „A selejtezőn játszottunk már a másik csapattal, nagyjából tudtuk mit akarnak játszani, bannoltuk azokat a champeket amikről tudtuk, hogy nehezebben fognánk meg. Tudtuk, hogy ha az elején nem is, a meccs végén nyerni fogjuk a csapatharcokat, a hőseink miatt és mert jók vagyunk bennük, így végig higgadtak tudtunk maradni.”

Bács-Kiskun Betyárok: „Nem tartunk igazából senkitől a csoportunkból, mindenképp a továbbjutás a cél, lehetőleg első helyen.”

Baranyai Bástyák: „Nem készültünk az ellenfelekből fel, inkább a saját játékunkra koncentráltunk és arra, hogy komfort pickek legyenek.„

Mit vártok a csoportköröktől? Melyik ellenfeletektől tartotok a leginkább? 

Somogyi Sasok: „Az előszezon frissítései miatt rengeteg váratlan helyzetet, rengeteg feedelést és egy hatalmas fiesztát. Úgy kifejezetten senkitől nem tartunk de, Baranya ellen izgalmas meccs ígérkezik.”

Bács-Kiskun Betyárok: „Természetesen harc nélkül nem adjuk fel, de elég rosszak az esélyeink. Véleményem szerint a legnehezebb csoportot kaptuk: nem csak hogy egy hivatalos e-sport team ellen kell majd felvennünk a harcot, de a továbbjutás útjában áll egy hozzánk képest solo/duóban remekelő Nógrád csapat is. Na meg persze Pest se kutya, de őket azért meg lehet fogni. A kijutás a cél, de nem lesz egyszerű dolgunk.”

Baranyai Bástyák: „Nem várok nagyobb ellenállást egyik déli csapattól sem, nem szabadna gondot okoznia, hogy elsőként jussunk tovább a csoportból.”

A déli régió összecsapásai 2020. november 8-án 14:00-tól kezdődnek, a közvetítést élőben nézheted a Megyék Csatája oldalán!

Az északi régió csapataival készült mini-interjúkat a következő oldalon találjátok!

Hogyan készültetek fel a megyei döntőre? Tudtatok reagálni a folyamatosan érkező újabb és újabb LoL frissítésekre? 

Pesti Arany Oroszlánok: „Egyénileg rengeteg normál mérkőzéssel, illetve egyszer játszottunk együtt is. Nem tudtunk reagálni, viszont pont szerencsénk volt és így nem volt probléma.”

Komáromi Ezüst Vitézek: „A mostani frissítések nem sokat változtattak a játékon, szóval nem alkalmazkodunk hozzá. Ha reworkölnének egy hőst vagy újakat hoznak ki, az már más tészta. A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon túllőnek a célon általában ezekkel, persze jön rájuk a gyengítés, de amíg nem egyszerűen csak túl erősek és muszáj őket kiszedni is, ha nem tudunk rájuk hozni valamit, ami elveri. A felkészülésről még annyit hogy mivel játszottunk ellenük a selejtezőben ezért könnyű dolgunk volt. Tudtuk mit fognak hozni és tudtuk azt is, hogy mi az, amit nem akarunk látni magunk ellen. A második meccsen a Galio-Sett mid teljesen tervszerű volt számunkra.”

Mi volt a taktikátok a megyei döntőben, hogyan sikerült megkaparintani a nagyon fontos győzelmeket? 

Pesti Arany Oroszlánok: „A legfontosabb taktikánk az volt, hogy bármi is történik, pusztítsuk el az ellenfél Nexusát kétszer.”

Komáromi Ezüst Vitézek: „A sárkányokkal mértük ellenfelünkre a végzetes csapást.”

Mit vártok a csoportköröktől? Melyik ellenfeletektől tartotok a leginkább? 

Pesti Arany Oroszlánok: „Remek League of Legends mérkőzéseket. Leginkább magunktól tartunk, hiszen az ember legnagyobb ellenfele saját maga.”

Komáromi Ezüst Vitézek: „Természetesen harc nélkül nem adjuk fel, de elég rosszak az esélyeink. Véleményem szerint a legnehezebb csoportot kaptuk: nem csak hogy egy hivatalos e-sport team ellen kell majd felvennünk a harcot, de a továbbjutás útjában áll egy hozzánk képest solo/duóban remekelő Nógrád csapat is. Na meg persze Pest se kutya, de őket azért meg lehet fogni. A kijutás a cél, de nem lesz egyszerű dolgunk.”

Az északi régió összecsapásai 2020. november 8-án 18:00-tól kezdődnek, a közvetítést élőben nézheted a Megyék Csatája oldalán!

Az keleti régió csapataival készült mini-interjúkat a következő oldalon találjátok!

Hogyan készültetek fel a megyei döntőre? Tudtatok reagálni a folyamatosan érkező újabb és újabb LoL frissítésekre? 

Hajdúsági Sárkányok: „Érettségi mellett nehezen, de megoldottuk.”

Borsodi Sólymok: „A közös gyakorlás volt az alapja a felkészülésünknek, ha már tudtunk 5-en játszani azzal már fejlődött a csapatunk (bár néha a kommunikációnkkal még van egy-két probléma) A folyamatos frissítéseket próbáljuk figyelemmel kísérni hiszen a nagyobb patch elég sokmindent meg fog változtatni a játékban.”

Jászsági Lovas Vitézek: „A felkészülésünk főként challengermode-on történő kisebb kupákon való részvételből állt. Igen, folyamatosan kielemezzük és alkalmazkodunk a változásokhoz.”

Mi volt a taktikátok a megyei döntőben, hogyan sikerült megkaparintani a nagyon fontos győzelmeket? 

Hajdúsági Sárkányok: „Magunkat adtuk.”

Borsodi Sólymok: „Igazi taktikánk és kombónk nem volt, viszont figyeltünk arra, hogy legyen tank, ad és ap champ is a csapatban, hiszen hiába 3 tank, ha mellé nincs elég dmg.”

Jászsági Lovas Vitézek: „Próbáltuk már a draftnál a saját oldalunkra billenteni a mérleget meta valamint magabiztos main hősök pickelésével.”

Mit vártok a csoportköröktől? Melyik ellenfeletektől tartotok a leginkább? 

Hajdúsági Sárkányok: „Nem néztünk meg semmit és senkit, a váratlan helyzetekben tudjuk a legjobb teljesítményt nyújtani.”

Borsodi Sólymok: „Izgatottan várjuk a csoportköri meccseket, leginkább a Szabolcs-Szatmári Unluko csapattól tartunk, hiszen elég ismertek a játékosok.. De bízunk magunkban, és reméljük a legjobbakat.”

Jászsági Lovas Vitézek: „Rengetek sikerélményt várunk a csoportköröktől. Talán Hajdú-Bihartól félünk a legjobban, ha választani kellene.”

A keleti régió összecsapásai 2020. november 7-én 14:00-tól kezdődnek, a közvetítést élőben nézheted a Megyék Csatája oldalán!

Az nyugati régió csapataival készült mini-interjúkat a következő oldalon találjátok!

Hogyan készültetek fel a megyei döntőre? Tudtatok reagálni a folyamatosan érkező újabb és újabb LoL frissítésekre? 

Fejér Megyei Királyok: „Soloqban próbáltuk magunkat folyamatosan feljebb tornászni, illetve challengermode-on indultunk versenyeken. A frissítés az egy nagyon kis szinten betett nekünk főleg, hogy egy minimális nerfet kapott a Hecarim, illetve a Graves, de próbáljuk felvenni az ütemet a metával.”

Veszprémi Várvédők: „Sajnos nem tudtunk annyit gyakorolni amennyit szerettünk volna, de elég összeszokott volt a csapat ahhoz, hogy ezt az akadályt még venni tudjuk, a továbbiakban szeretnénk többet készülni az egyes meccsekre, hogy jól szerepelhessünk.”

Győri Ezüst Páncélosok: „Nem készültünk különösebben.”

Zalai Íjászok: „Csapatkapitányként hagytam a játékosaimat kiteljesedni a SoloQ berkein belül, aminek meg is lett az eredménye.”

Vas Megyei Struccok: "Sok mindent nem változtattunk a korábbi taktikához képest, de természetesen tudunk reagálni a változásokra és a csoportkörök meccseire már új taktikákkal is rendelkezünk."

Mi volt a taktikátok a megyei döntőben, hogyan sikerült megkaparintani a nagyon fontos győzelmeket? 

Fejér Megyei Királyok: „Az összes mérkőzésen a farmolás és az ebből származó scaling volt a legfontosabb taktikánk, de ezt az első mérkőzésen nem sikerült teljesítenünk. Az elkövetkezendő két mérkőzésen nagyon ott kellett lennünk fejben és aránylag abban szerencsénk is volt, hogy open volt a Caitlyn, a Kindred és a Graves. Ez Ap4ch3 draftja nélkül nem ment volna.”

Veszprémi Várvédők: „Megnéztük ellenfelünk sokat játszott champjeit, valamint a saját champjeinket összeírtuk, és ezek alapján próbáltunk megfelelő bannokat és kompozíciókat összeállítani.”

Győri Ezüst Páncélosok: „Gyenge volt a mezőny, jól éreztük magunkat.”

Zalai Íjászok: „Favágó a Favágó Sion skinnel, Vadcicu pedig csak Nidaleeval játszott, így automatikusan nyertünk.”

Vas Megyei Struccok: "Komfort választások leginkább, amik jól működnek a kompoziciókban is, szerencsére az ellenfelünk nem feltétlen készült fel ezekből ezért mindkét mérkőzésen is nagyon könnyen megkaptuk a preferált karaktereket."

Mit vártok a csoportköröktől? Melyik ellenfeletektől tartotok a leginkább? 

Fejér Megyei Királyok: „A csoportunkban elég nagynevű játékosok vannak, de megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy meglegyen a rájátszás, így nagyon sokat készülünk már az első mérkőzésünkre is. A Vas megyei srácoktól tartunk a legjobban, mivel tényleg nagyon jó játékosaik vannak, de mivel már egyszer volt szerencsénk ellenük játszani egy LAN-on, így most szeretnénk bizonyítani ellenük az akkori vereség után.”

Veszprémi Várvédők: „A pre-seasontől tartunk a leginkább, hogy sikerül-e elég gyorsan adaptálódni az újdonságokhoz. Reméljük, izgalmas meccseket hoz majd a csoportkör.”

Győri Ezüst Páncélosok: „Vas megyét képviselő Illéstől.”

Zalai Íjászok: „A 2. helyet célozzuk meg, ugyanis az Illés Akadémia túl összeszokott csapat. Eddig úgy tudtam csak az alsó ösvényük, de kiderült, hogy valójában mind az öten egy háztartásban nőttek fel.”

Vas Megyei Struccok: "A csoportkörök során nem tartunk egyik csapattól sem főleg, hogy nem Bo1 rendszerben mérkőzünk meg senki ellen. Természetesen szeretnénk elsők lenni a csoportba és ennek a régiónak a képviselőjeként továbbjutni a verseny adott szakaszára."

A nyugati régió összecsapásai 2020. november 7-én 18:00-tól kezdődnek, a közvetítést élőben nézheted a Megyék Csatája oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!