Hamarosan indulnak az I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokság döntői

Hamarosan indulnak az I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokság döntői

Két játékban rendeznek szombaton döntőt az egyetemi versenyen.

League of Legendsben, FIFA 20-ban és Counter-Strike: Global Offensive-ben csaptak össze a játékosok az I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokság keretein belül. A LoL és a CSGO döntői november 7-én kezdődnek 13:00-tól, először a népszerű FPS játék Bo3-as küzdelmei kerülnek képernyőre ezen a Twitch csatornán. Lentsch "Shockker2" Péter nyilatkozott a verseny kapcsán.

Honnan jött az ötlet, hogy kellene szervezni egy egyetemi e-sport versenyt Székesfehérváron?

"A Top Secret Team E-club megálmodója, Domokos Tamás ötlete volt, hogy hozzuk össze a székesfehérvári egyetemistákat egy e-sport bajnokságon. Egyik legfontosabb kikötése a no-contact lebonyolítás kialakítása volt, hogy a lehető legnagyobb biztonságban versenyezhessenek a játszani vágyó fiatalok."

Miért esett a választás a League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive és FIFA 20 játékokra?

"Az előzetes igényfelmérés során a csapatjátékok közül a Counter Strike: Global Offensive és a League of Legends toronymagasan nyerte a szavazást, míg az egyéni érdeklődök leginkább a FIFA 20-ra voksoltak.

Mekkora volt az érdeklődés a bajnokság iránt? Hogyan értékeled az eddigieket, így pár nappal a döntők előtt?

"Az előzetes igényfelmérést kitöltők közül 78-an neveztek, amire nagyon büszkék vagyunk, mert ez azt jelenti, hogy egy 100 ezer fős népességű városban is van igény és lehetőség az e-sport népszerűsítésére. Reméljük, hogy ezzel elindítottunk valami olyat, amire titkon minden e-sportolni vágyó fiatal vágyik."


Képen az előadó: Domokos Tamás

Mi volt a legnehezebb feladat a bajnokság megszervezése során?

"Lemondani a játékosok személyes jelenlétéről. A Titkok Háza Tudományos Élményközpont tökéletes helyszínt tud biztosítani egy városi, megyei eseménynek, versenyek döntőjének, és az e-sportban töltött éveim alatt hozzászoktam a rendezvényeken átélhető hangulathoz. Sajnálom, hogy ezt a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács képviselői és a versenyzők most nem élhették át, de legfontosabb a COVID-19 elleni biztonság megőrzése!"

Vannak-e már tervek egy esetleges következő szezonnal kapcsolatban?

"Ez a kérdés többször felmerült mind a TST (Top Secret Team E-club - szerk.), mind pedig a bajnokság szervezői közt. Az eredeti ötlet az volt, hogy valami újat adjunk annak a városnak, ami az életünk fontos része. Később már tesztként gondoltunk a bajnokságra, kíváncsiak vagyunk, milyen eredményeket tudunk elérni, és ha azt látjuk, hogy van rá lehetőség és igény, mindenképpen szeretnénk folytatni, amit elkezdtünk."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!