RunTheFUTMarket szerint így lehet még több FUT Champs meccset nyerni meta taktika nélkül

Nem könnyű FUT Champions mérkőzéseket nyerni a FIFA 21-ben meta felállások és stratégiák használata nélkül, de az egyik YouTuber, RunTheFUTMarket remek tippeket adott, amelyek segítenek ebben.

Közel egy hónap telt el a FIFA 21 megjelenése óta, és a játékosok lassacskán teljesen elsajátítják az idei változtatásokat.

Ha mindet figyelembe veszünk, akkor a heti FUT Champions Weekend League továbbra is a legnépszerűbb játékmód a rajongók körében, mindenféle képességű játékosnak lehetőséget ad ugyanis, hogy 30 mérkőzésen keresztül versenyezzenek a jutalmakért.

A játékosok minden lehetséges előnyt ki akarnak használni, hogy megnyerjék ezeket a meccseket. Ebben bizony benne van, hogy sok játékos az aktuális meta felállásait és taktikáit aknázza ki. Azoknak a játékosoknak, akik nem szeretnek ilyen módon játszani, nehéz lehet versenyezniük ezzel a játékstílussal. RunTheFUTMarket azonban a napokban adott néhány remek tippet, amelyek segítségével a játékosok több FUT Champions mérkőzést nyerhetnek meg, miközben megtartják saját játékstílusukat.

Az első tipp, hogy mindenki találjon a saját maga számára egy megfelelő formációt:

"Keress egy megfelelő felállást, majd kezdd el gyakorolni és megérteni, hogy mit tehetsz meg ebben a formációban, hogy korlátozd az ellenfél ellentámadásait és növeld az offenzív játékod hatékonyságát."

Nincs értelme egy olyan stílust játszani, amely nem tetszik neked, illetve nem megy vele, még akkor sem, ha azt egy profinál láttad. Próbálj ki az új formációkat és taktikákat, hogy kitaláld, melyik stílust preferálod. Ez egy olyan folyamat, amely eltarthat egy ideig, de hosszú távon mindenképpen megéri.

Természetesen fontos, hogy ezeket a stratégiákat barátságos mérkőzéseken teszteld, és ne versenyzés közben próbáld ki. Ott a gyakorlás mellett az önbizalmadat is fel tudod építeni, így ez az egyik legjobb módszer a fejlődésre.

Ezután a YouTuber kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy lehetőleg ne veszítsd el a labdát a pálya közepén.

"Hidd el, törekedj arra, hogy ne nagyon veszítsd el pálya középső harmadában a labdát a középpályásaiddal, mert az ellentámadások ebben az évben nagyon fontosak. Szóval ügyelj arra, hogy ne bukd el a játékszert, ahol utána 3v3 vagy 2v3 szituációba kerülsz"

A FIFA 21-ben az ellentámadásokat nehéz megállítani. A veszély felismerése és a középpályásokkal a labdavesztés elkerülése érdekében tett erőfeszítések biztosan segítenek, hogy minél kevesebb gólt kapj. Végül Nick hangsúlyozta a taktika fontosságát a FIFA 21-ben:

„Véleményem szerint ebben az évben a legtaktikusabb a FIFA. Azt javaslom, hogy ne csak a sajátodat állítsd be, de próbáld meg azt is megérteni, hogy mit játszik az ellenfeled."

Miután elemezed, hogy mit próbál kihozni az ellenfeled a felállásából, elvégezheted a szükséges változtatásokat. A legfontosabb, hogy sokoldalúan alkalmazd a taktikád, és képes legyél alkalmazkodni az ellenfeled játékstílusához. Ehhez az is kell azért, hogy megértsétek az egyes formációk erősségeit és gyengeségeit is.

A csoportkörök közvetítéseit a Megyék Csatája Facebook csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!