LoL: 8 másodpercenként ulti? Ezért ő most az egyik legjobb támogató

LoL: 8 másodpercenként ulti? Ezért ő most az egyik legjobb támogató

A töltési idő a múlté, a képességgyorsításé a jövő.

A League of Legends előszezonjának egyik legnagyobb változtatása, hogy a töltési idő csökkentést (cooldown reductiont) eltávolították a játékból, helyére érkezett a képességgyorsítás (ability haste). A működési mechanizmus hasonló, minél több a képességgyorsítás, annál gyakrabban lehet elnyomni a képességeket. Mivel nincs felső korlát, ezért elképesztő mennyiségű képességgyorsítást fel lehet halmozni a mérkőzések végére, ami azt eredményezi, hogy 8 másodpercenként durrannak a végső képességek. Legalábiss Zilean esetében, aki ezzel az egyik legnépszerűbb választás lehet az alsó ösvényre, mint támogató.

Az idő őre eddig sem panaszkodhatott arra, hogy túlságosan sokat kell várnia két Korvarázs elnyomása között, de a 40%-os töltési idő csökkentés nem engedte kibontakozni. Az alábbi videóban egy 153 képességgyorsítással rendelkező Zilean nyomogatja magára az ultit, ami egy csapatharcban akár 2-3 alkalommal elsüthető ilyen formában.

First game in Season 11 from r/leagueoflegends

Jelenleg 55,91%-os győzelmi aránnyal Zilean a második legerősebb támogató a statisztikák alapján a 10.23-as frissítésben, csak Maokai képes őt megelőzni. Várhatóan a képességgyorsításból előnyhöz jutó hősök a következő pár napban átvehetik az uralmat a meta felett, mivel nem a varázserő számít, hanem a minél gyakoribb képességhasználat. Nem tudni, hogy a Riot Games szeretne-e felső határt állítani a képességgyorsításhoz, mint tette a töltési idő csökkentésénél, de elárulta Mark Yetter, hogy hamarosan érkezik az első nagyobb hotfix.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL csoportkörei A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál Zilean támogatót játszani?