Hirdetés

LoL: 8 másodpercenként ulti? Ezért ő most az egyik legjobb támogató

A töltési idő a múlté, a képességgyorsításé a jövő.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League Season 13

Fnatic vs. Virtus.pro

Hirdetés

A League of Legends előszezonjának egyik legnagyobb változtatása, hogy a töltési idő csökkentést (cooldown reductiont) eltávolították a játékból, helyére érkezett a képességgyorsítás (ability haste). A működési mechanizmus hasonló, minél több a képességgyorsítás, annál gyakrabban lehet elnyomni a képességeket. Mivel nincs felső korlát, ezért elképesztő mennyiségű képességgyorsítást fel lehet halmozni a mérkőzések végére, ami azt eredményezi, hogy 8 másodpercenként durrannak a végső képességek. Legalábiss Zilean esetében, aki ezzel az egyik legnépszerűbb választás lehet az alsó ösvényre, mint támogató.

Az idő őre eddig sem panaszkodhatott arra, hogy túlságosan sokat kell várnia két Korvarázs elnyomása között, de a 40%-os töltési idő csökkentés nem engedte kibontakozni. Az alábbi videóban egy 153 képességgyorsítással rendelkező Zilean nyomogatja magára az ultit, ami egy csapatharcban akár 2-3 alkalommal elsüthető ilyen formában.

First game in Season 11 from r/leagueoflegends

Jelenleg 55,91%-os győzelmi aránnyal Zilean a második legerősebb támogató a statisztikák alapján a 10.23-as frissítésben, csak Maokai képes őt megelőzni. Várhatóan a képességgyorsításból előnyhöz jutó hősök a következő pár napban átvehetik az uralmat a meta felett, mivel nem a varázserő számít, hanem a minél gyakoribb képességhasználat. Nem tudni, hogy a Riot Games szeretne-e felső határt állítani a képességgyorsításhoz, mint tette a töltési idő csökkentésénél, de elárulta Mark Yetter, hogy hamarosan érkezik az első nagyobb hotfix.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL csoportkörei A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te szoktál Zilean támogatót játszani?

Hirdetés
Hirdetés
8 db hozzászólás
 • KiKiHUN1 5 hónapja
  wow
  0 0 Válasz
 • E100Yasuo 5 hónapja
  azt nem tudja valaki meddig lehet a yasuo q-t rövidíteni? csak mert 1,33 volt eddig a max és ma nekem sikerült 1,09-et összehozni
  0 0 Válasz
  • Aaron789 5 hónapja E100Yasuo
   Nem lehet, a Yasuo Q-t CD-jèt Attack Speedel lehet gyorsítani, mivel URF-ban is ha megfigyelted , az alap 3mp-val kezdesz és az attack Speed-el lehet a maximális 1,33mp-re csökkenteni
   0 0 Válasz
 • KAVA 5 hónapja
  Gg
  0 0 Válasz
 • BloodSqiurt 5 hónapja
  Ezt nagyon elcseszték, most ugyanaz van mint eddig csak nem a dmg hanem a sebesség lesz előtérben, ráadásul ezt a boltot igen elszúrták, még ha az itemek el is mennek nagyjából, mondjuk az érthető hogy több olyan itemet amit a legtöbb karakterhez folyamatosan használtak most mítikus lett, viszont az hogy pl. a korokot kivették és semmi hasonlót nem tettek a helyébe, ez elég borzasztó mert sok karakter alappillérje volt, de pl. az égetős karakterek meg túl sok itemet kaptak,ami teljesen kiegyensúlyozott játékot eredményez. Összességében szerintem pár itemre még szükség lenne és basszus ezt a boltot felejtse el a riot mert borzasztó.
  0 0 Válasz
 • DrSynclear 5 hónapja
  Xd
  0 0 Válasz
 • Ghostrider 5 hónapja
  az igen szép
  0 0 Válasz
 • DAONN 5 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés