Kapitányok és elsőtisztek figyelem, verseny a láthatáron!

Kapitányok és elsőtisztek figyelem, verseny a láthatáron!

Soha nem látott verseny készül a World of Warships klánjainak.

Óriási tömegeket mozgatnak meg a Wargaming játékai, mégis azt látjuk már évek óta, hogy e-sport szinten sehol sem állnak. Röviden és tömören ez főként azért van, mert maguk a fejlesztők sem szeretnék e-sport szintre emelni a játékukat. Van azonban egy-két, a szabályt erősítő kivétel is.

A World of Warships esetében például viszonylag sűrűek a különböző közösségi szervezésű versenyek, de ezeknek általában nagyobb a füstje, mint a lángja. A Wargaming nem szokott beállni ezek mögé a versenyek mögé. Most azonban itt egy egészen nagy megmérettetés, ráadásul szponzorral, ami végképp ritkaság a játék esetében.

A Verizon és a Wargaming ezúttal egy 30 ezer dolláros versenyt csinál a közösség legjobb klánjainak. A selejtezők november 27-én indulnak, a legjobb klánok pedig már ott értékes ingame valutával gazdagodhatnak. A legjobbakkal rajtoló verseny már decemberben, annak is az ötödik napján kezdődik majd. Szokványos 9v9-ben játszanak majd a klánok, de egy klánból több alakulat is felállhat. Minden meccs Bo3-as és a csatába vezethető hajók is szépen le vannak szabályozva.

A 9 fős klánok a következő elosztásban hozhatják a Tier 8-as hajóikat:

  • maximum 2 Battleship
  • 3-5 Cruiser
  • 2-4 Destroyer
  • az Aircraft Carrierek pedig nem megengedettek a versenyen

A pályákat tekintve North, Islands of Ice, Mountain Range, Warrior's Path, Sleeping Giant, Greece és Northern Waters áll majd a játékosok rendelkezésére és minden résztvevő díjazva lesz. Persze a megnyerhető ingame valutákon kívül az első három helyezett jár a legjobban, közöttük már a 30 ezer dolláros összdíjazást osztják szét. A harmadik 5, a második 10, az első helyezett klán pedig 15 ezer dollárt nyerhet. Izgatottan várjuk, hogy milyen lesz a kvázi első nagy verseny a World of Warships keretein belül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!