Egy nő szerint a Riot róla koppintotta Seraphine-t

Egy nő szerint a Riot róla koppintotta Seraphine-t

Stephanie történetében sok egyezés van a Riottal, pontosabban a cég egyik munkatársával.

A LoL legutóbbi karaktere, Seraphine számos tekintetben felkavarta az állóvizet, bár nem a legpozitívabb értelemben. A Riot mesterséges influenszere minden eddiginél negatívabb fogadtatást kapott a játékosoktól, illetve a mögé épített közösségi marketinget is sokan kifogásolták.

Most pedig szárnyra kelt egy történet, Stephanie története, aki azt állítja, hogy az ő megjelenése, személyisége, tevékenységei adták Seraphine alapjait.


Egy meglehetősen hosszú bejegyzésben taglalja oldalán a részleteket, mely egy kapcsolati szállal veszi kezdetét. Stephanie 2019-ben Tinderen megismerkedett egy általa csak Johnnak nevezett személlyel, aki a Riot Games munkatársa volt. Három hónapig ápolták a kapcsolatukat, sokat beszélgettek, LoL-oztak együtt, sok szó esett a League of Legends fejlesztéséről is. Stephanie elmondása szerint John egy elég megszállott alak volt, például szeretett volna egy őt formáló Ahri skint készíttetni a kollégáival, Stephanie kedvenc hőse ugyanis Ahri. Mondott neki olyanokat is, hogy egy olyan projekten dolgoznak most, amihez neki is csatlakoznia kéne, illetve a Stephanie által írt, LoL világára kihegyezett esszéjét bekeretezve tartotta az irodájában, továbbá ezt másoknak is megmutatta. Olyan rajzokat is küldött a lánynak, melyeket elmondása szerint a grafikus kollégái készítettek az alapján, amiket mesélt nekik róla.

A kapcsolatuk ez, illetve még néhány nem említett ok miatt nem volt hosszú idejű, de Stephanie kétszer találkozott Johnnal, egyszer kirepült a Riot Games Los Angeles-i központi irodájába is, hogy tegyen ott egy látogatást. A kapcsolatuk végeztével viszont John minden létező felületen letiltotta a lányt, így minden nemű kommunikáció megszűnt közöttük.

Ezután derült égből villámként csapott bele a felismerés idén nyáron, amikor a Riot elkezdte promózni Seraphine-t, hogy ez a hős igazából egy az egyben ő. A következőkben vélt felfedezni hasonlóságot:

  • A nevük nagyon hasonlít: Seraphine és Stephanie
  • A hajuk színe egyezik, elmondása szerint Stephanie az egyetem elvégzésekor festette be a haját rózsaszínre, nem mostanában (Lehet benne valami, egy 2019-es tweetnél is már rózsaszín hajú képet posztolt. - a szerk.)
  • Mindketten rajzolgatnak, hobbi művészek
  • Stephanie esszéje Zaunról és Piltoverről szól, Seraphine a története szerint pedig egyszerre származik a két helyről
  • Mindkettejük életében fontos szempont a cica, aki Seraphine képein hasonló pozícióban tűnik fel, mint azokon a képeken, amiket Stephanie küldött Johnnak még 2019-ben

  • Ezenfelül a szem színük és az arcformájuk is egyezik


A vádakra már a Riot Games is reagált, elmondták, hogy Seraphine senkin sem alapszik, a Riot Games saját, független alkotása, a Stephanie által említett Rioter pedig már több mint egy éve elhagyta a céget, és soha semmilyen ráhatása nem volt a kreatív és dizájn folyamatokra.

A történet most ott tart, hogy Stephanie ügyvédet fogadott, aki hivatalos levélben már meg is kereste a Riotot. A cég illetékesei azt nyilatkozták, hogy megkapták a levelet, az ügyvédet pedig meg is hívtak egy találkozóra, hogy megvitassák az esetet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!